Προβάδισμα της ΝΔ με 15,1 μονάδες – Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Προβάδισμα άνω των 15 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το Βεργίνα TV.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 39,1% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει στην δημοσκόπηση 4,6%. Το ΚΚΕ λαμβάνει και αυτό 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,0%, το ΜέΡΑ25 3,0%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14,7%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης  που συγκεντρώνει ποσοστό 46,6% έναντι 22,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος κατά την άποψη σας υπήρξε καλύτερος Πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,2% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 5,2%

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης που λαμβάνει 7,1 στην κλίμακα από 1-10 και ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (6,8) και ο Μάκης Βορίδης (6,5). Την επτάδα συμπληρώνουν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πηγή:newpost.gr