Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τους αρχηγούς για εθνικά θέματα και Παυλόπουλο

Προβληματισμένος από τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είμαι προβληματισμένος από τις εξελίξεις,  όχι από το κλίμα, το κλίμα ήταν κανονικό είπε ο Τσίπρας στους δημοσιογράφους βγαίνοντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και για το αν έχει πιθανότητες επανεκλογής ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Θα εξαρτηθεί από τις εσωτερικές αντιδράσεις» απάντησε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε  η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.  Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επισκέφθηκε τις ΗΠΑ χωρίς να έχει διαμορφωθεί μια ενιαία εθνική γραμμή για να δείξει η χώρα ενωμένη και με αποφασιστικότητα έναντι της Τουρκίας.

«Είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή. Δεν ήθελες… Καλή η ενημέρωση των αρχηγών, αλλά επιμένω σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για εθνική γραμμή» τόνισε η κ. Γεννηματά. «Νομίζω ότι η εθνική γραμμή είναι ούτως ή άλλως δεδομένη, και δε θα έχουμε ουσιαστικές αποκλίσεις, θα το διαπιστώσεις» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. «Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή…» ανταπάντησε η Φώφη Γεννηματά.

To υπόλοιπο πρόγραμμα αναλυτικά

Το απόγευμα, στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κύκλος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το πρωί της Δευτέρας οπότε και έχει στις 11.00 προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πηγή: skai.gr