Κουκάκι: Έξι τραυματίες αστυνομικοί από την επιχείρηση στη Ματρόζου

Επιχείρηση επανεκκένωσης πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στο κτήριο της οδού Ματρόζου, το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών επανεκατέλαβε το σφραγισμένο κτίσμα.

Ομάδες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο σημείο, στο οποίο δημιουργήθηκε ένταση, με χημικά από τις αρχές προς τους καταληψίες, ενώ στη συνέχεια, οι άνδρες της αστυνομίας, προσπάθησαν με τροχό να ανοίξουν την πόρτα.

Ύστερα από προσπάθεια μίας ώρας, οι αρχές αποφάσισαν να περάσουν στο κτήριο μέσα από ένα παράθυρο στο πλάι του, εκεί από όπου έβγαλαν του 5 καταληψίες, τρεις άντρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και ένα ανήλικο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δέχτηκαν πέτρες, καδρόνια και διάφορα αντικείμενα με αποτέλεσμα έξι από αυτούς να τραυματιστούν.

Η εκκένωση ολοκληρώθηκε και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Το χρονικό της επιχείρησης

Ανακατάληψη πραγματοποιήθηκε στα κτήρια επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 από μερίδα αντιεξουσιαστών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη, ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Μάλιστα επικράτησε ένταση, με την ΕΛ.ΆΣ να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η αστυνομία επιχείρησε να κόψει με τροχό την είσοδο του κτηρίου, την οποία η ίδια είχε “χτίσει” στην επιχείρηση εκκέννωσής του, με τα άτομα που βρίσκονται εντός του κτηρίου να τους πετούν τσιμεντόλιθους, μπογιές και διάφορα αντικείμενα.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε ειδικά λέιζερ για να “τυφλώνει” τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.

Περίπου μία ώρα μετά, τα ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν στο κτήριο από ένα παράθυρο, καθώς δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την τσιμεντένια πόρτα με την οποία είχαν σφραγίσει το κτήριο της Ματρόζου. Από εκεί συνέλαβαν 5 άτομα, εκ των οποίων τα δύο είναι γυναίκες.

Πηγή:newpost.gr