Στους “8” του Κυπέλλου ο Άρης! Δύο στα τρία γκολ οφσάιντ στο Βικελίδης-Πέρασε και ο Ατρόμητος

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Άρης κατάφερε να κάνει ολική ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο τα δύο από τα τρία γκολ ήταν καραμπινάτα οφσάιντ.

Ο Άρης μπήκε συντηρητικά στο παιχνίδι έχοντας πάρει το προβάδισμα με το 0-1 στο πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια. Η Ξάνθη σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει.  Στο 16′ ανάγκασε τον Κουέστα να αποκρούσει γυριστό σουτ του Κάστρο, έξι λεπτά αργότερα όμως κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ.

Μετά από κάθετη του Μπαριέντος στην πλάτη της άμυνας του Άρη που έπαιζε πολύ ψηλά, ο Φοσέ πήρε την μπάλα, πέρασε τον Κουέστα και με πλασέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Το γκολ όμως δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο σκόρερ ήταν τουλάχιστον μισό μέτρο οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι που κρατούσαν παράπονα για τη διαιτησία από το πρώτο ματς ανέβασαν ταχύτητες και πίεσαν ψηλά. Στο 27′ απώλεσαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με Λάρσον και Ροζ, ενώ στο 35′ το πλασέ του Ιντέγε έφυγε για λίγο άουτ.

Οι προσπάθειες των Θεσσαλονικιών καρποφόρησαν στο 42′, όταν ο Σάσε πήρε την ασίστ από τον Λάρσον, έπιασε φοβερό πλασέ με τον Μπέντο να μη μπορεί αντιδράσει. Δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε πανομοιότυπη φάση με πρωταγωνιστή τον Μαντσίνι, ο οποίος στερήθηκε τύχης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε ακόμα πιο φουριόζος και απειλητικός. Έχασε δύο ευκαιρίες στο 51′ και το 52′ με Ιντέγε και Μαντσίνι και στο 59′ ο Νιγηριανός σκόραρε ύστερα από σέντρα του Λάρσον, ένα γκολ που και πάλι δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Σουηδός ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Φάνηκε για δεύτερη φορά, ότι ο β’ βοηθός, ο κ. Σάββας δεν ήταν σε καλή μέρα χάνοντας δύο φάσεις.

Το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους με τον Άρη να παίρνει το εισιτήριο για τους «8».

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος, Φασίδης (70′ Εντουάρντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τέρκι, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64′ Στάρτζεον)

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (88′ Βακουτσής), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Μαντσίνι (77′ Μαρτίνες), Λάρσον, Φετφατζίδης, Ιντέγιε (64′ Ντιγκινί)

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Σάββας (Σερρών)

4ος: Αθανασίου (Άρτας)

Έχασε από τον Βόλο, αλλά πέρασε στους «8» του Κυπέλλου ο Ατρόμητος

Ατρόμητος – Βόλος: Σε ένα επεισοδιακό ματς με τρεις αποβολές και ένα γκολ με πέναλτι που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, ο Βόλος νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο, όμως δεν κατάφερε να πετύχει μια επική ανατροπή, με τους Περιστεριώτες να προκρίνονται στα προημιτελικά του Κυπέλλου χάρη στο υπέρ του 3-0 από το πρώτο ματς.

Οι Βολιώτες αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, καθώς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Γκουαροτσένα.

Στο 12′ ο Κιβρακίδης ανέτρεψε τον Τσαούση εντός περιοχής και ο Γκουαροτσένα σκόραρε από την άσπρη βούλα για το 1-0 του Βόλου στο 13′.

Στο 21′ ο Βόλος κέρδισε δεύτερο πέναλτι, με τον Καχίλα να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή με το χέρι και να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα. Κατά την εκτέλεση ο Γκουαροτσένα γλίστρησε, με αποτέλεσμα η μπάλα να  χτυπήσει αρχικά στο δεξί και εν συνεχεία στο αριστερό πόδι προτού καταλήγει στα δίχτυα. Ο διαιτητής δεν είδε πως το πέναλτι εκτελέστηκε με δύο επαφές και μέτρησε το γκολ, παρά τις διαμαρτυρίες.

Ο Βόλος είχε τεράστια ευκαιρία για το 3-0 με τον  Μανδά να αποκρούει την κεφαλιά του Κανταμόρο. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να πετύχει την ανατροπή και μάλιστα έχει κι αυτός παράποα από τη διαιτησία καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες.

Στο 70′ ο Μπαλογιάννης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ενσικουλού, ενώ στο 82′ ο Γκουαροτσένα αντίκρισε αυστηρή δεύτερη κίτρινηγια μαρκάρισμα στον Ταλόχα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Κιβρακίδης, Ταλόσα, Καχίλα, Γούτας, Μπαένα, Μάντσον, Ανδρούτσος (54’ Ούμπιδες), Ουγκράι (28’ Στρούγκης), Ενσικουλού (78’ Γιακουμάκης), Βέλλιος

Βόλος (Πάμπλο Γκαγιέγο): Μελίσσας, Διαμάντης, Κανταμούρο, Δημόπουλος (76’ Φεράρι), Λύρατζης, Τσαούσης, Μαξ (46’ Τσοκάνης), Μπαλογιάννης, Μουνίθ , Γκουαροτσένα, Φερνάντο (46’ Τόρες)