Ολυμπιακός – Άρης 4-2, οι άλλοι αγώνες, βαθμολογία

O Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στην Super League αφού επικράτησε με 4-2 του Άρη και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένοντας στο +1 από τον ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι και πήραν εύκολα τη νίκη σε ένα χορταστικό ματς με πολλά γκολ και θέαμα.

Οι Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί, Ομάρ και Βαλμπουενά πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρόλευκων» ενώ για τον Άρη σκόραραν οι Ρόουζ και Ντιγκίνι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακάθεκτος συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, που κατάφερε να μετατρέψει εύκολα σε δική του υπόθεση ένα δύσκολο – τουλάχιστον στα χαρτιά –ματς στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μαρτίνς επικράτησε με 4-2 του Άρη, πάτησε εκ νέου στην κορυφή με 47 βαθμούς και διατήρησε το νικηφόρο σερί της τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους από το ξεκίνημα, δεν πέταξαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και κυρίως χτύπησαν στο ανοικτό γήπεδο, «τιμωρώντας» το… καλώς εννοούμενο θράσος του Άρη που επέλεξε να προσεγγίσει το ματς χωρίς σκοπιμότητες. Οι «κίτρινοι» είχαν απουσίες, αλλά επέλεξαν να μην αλλάξουν τακτική και το πλήρωσαν από τον ανώτερο Ολυμπιακό.

Πρωταγωνιστής ο Βαλμπουενά με δικό του γκολ και συμμετοχή σε ακόμα δύο της ομάδα του. Συνεχίζει ακάθεκτος να σκοράρει και το 2020 ο Αραμπί που έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα, αφού βρίσκει δίχτυα μία φορά σε κάθε τρεις προσπάθειες που επιχειρεί. Πρώτο γκολ φέτος για τον Ομάρ που σημείωσε το ομορφότερο γκολ στο ματς, ενώ σκόραρε στην επιστροφή του και ο Γκιγιέρμε.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Γκιγιέρμε, που πλαισιώθηκε στη μεσαία γραμμή από τους Καμαρά και Μπουχαλάκη. Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιμίκα, Ομάρ, Μπα και Σεμέδο στην άμυνα, στα χαφ την τριπλέτα των Καμαρά, Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε, ενώ Βαλμπουενά και Μασούρας πλαισίωναν τον Ελ Αραμπί που ξεκίνησε στην κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μίχαελ Ένινγκ επέλεξε τον Έμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήση και Ρόουζ στα μετόπισθεν, ενώ οι Μπα, Ματίγια κξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή, με τους Λάρσον και Φετφταζίδη και Μαντσίνι να στηρίζουν επιθετικά τον Ιντέγε.

Το ματς

Από νωρίς ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Μαρτίνς μπήκε στο παιχνίδι από την αρχή για να το ελέγξει και να φτάσει στο γρήγορο γκολ που θα τους έβγαζε από το άγχος. Ήταν σαφές από την αρχή, ότι οι τόσο οι ακραίοι, όσο και οι χαφ των «ερυθρόλευκων», προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα «ταΐζοντας» τον Αραμπί.

Βέβαια η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους στο 13ο λεπτό, όταν ο Ιντέγε έστρωσε στον Λάρσον, εκείνος έκανε το πλασέ με τον Σα να διώχνει αρχικά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το νέο πλασέ του Σουηδού σταμάτησε στο δοκάρι των «ερυθρόλευκων». Η απάντηση ήταν άμεση από τον Ολυμπιακού, αφού ένα λεπτό αργότερα, βρήκε ανοικτή την άμυνα του Άρη, με την κεφαλιά του Βαλμπουενά από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Μασούρα, να περνάει ελάχιστα άουτ. Ο Άρης, στεκόταν καλά επιθετικά, αλλά στην άμυνα πλήρωσε τα κενά του από μια ομάδα που δεν έχει μάθει να συγχωρεί τα λάθη του αντιπάλου.

Στο 22ο λεπτό, η ομάδα του Μαρτίνς βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Άρη με το… όπλο της. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Έμαν έδιωξε αρχικά αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Γκιγιέρμε με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αραμπί πήρε το όπλο του και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του με το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Στο 24΄ ο Καμαρά έκλεψε από τον Δεληζήση, άφησε στον Μασούρα που έβγαλε την μπαλιά στην περιοχή και ο Μαροκινός με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Έμαν και έστειλε τον Άρη στο καναβάτσο.

Οι «κίτρινοι» που επιθετικά ήταν καλοί σε όλο το πρώτο μέρος, κατάφεραν να μειώσουν στο 37ο λεπτό, όταν ο Ματίγια έφερε την μπάλα στην περιοχή ο Βέλεθ έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ρόουζ και εκείνος από το δεύτερο δοκάρι με το κεφάλι νίκησε τον Σα και μείωσε στο γκολ.

Πάντως οι γηπεδούχοι δεν είχαν σκοπό να παίξουν με τη φωτιά και στο 44’ έφτασαν και σε τρίτο γκολ, με τον Ομάρ να κάνει σεφτέ στο πρωτάθλημα. Ο Νορβηγός έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και αφού κατέβασε με όμορφο τρόπο, ζύγισε το σουτ και αφού εκτέλεσε τον Έμαν έγραψε το 3-1 με το πρώτο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά και στην επανάληψη, καταφέρνοντας να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, απόρροια της καλής επιθετικής λειτουργίας. Στο 61ο λεπτό, ο Βαλμπουενά που έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Βέλεθ, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Γάλλος που ανέλαβε την εκτέλεση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Στο 73΄ο Ρόουζ μείωσε σε 4-2, ο Τζοβάρας έδειξε αρχικά σέντρα, αλλά με τη συνδρομή του VAR το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Δεληζήσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Πάντως, ο Άρης τελείωσε το ματς με ψηλά το κεφάλι, αφού στο 83’ ο Ντιγκινί μετά από κάθετη του Λάρσον, πλάσαρε ιδανικά και νίκησε τον Σα για το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (69’ Λοβέρα), Γκιγιέρμε (84’ Λάζαρος), Μασούρας, Ελ Αραμπί (80’ Σουντανί).

‘Αρης (Μίχαελ Ένινγκ): Εμαν, Κόρχουτ, Βέλεθ (65’ Σόουζα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Λάρσον, Φετφατζίδης (63’ Μαρτίνες), Ιντέγε (45’ Ντιγκινί).

ΠΑΟΚ και χωρίς να… γκαζώσει

Ο ουσιαστικός, ΠΑΟΚ, επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης (με 10 από το 64’ λόγω αποβολής του Σουάρεθ) στην Τούμπα, δίχως να εντυπωσιάσει και κρατάει τη νίκη με την οποία συνεχίζει το «κυνήγι» στον Ολυμπιακό.

Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 29’, με το… σεντερφορίσιο γκολ, ο Πέλκας «χτύπησε» στο 59’ και ο Λάμπρου στο 79’. Μείωσε ο Μαρκ Φερνάντεθ στο 87′ με προβολή.

Οι Αρκάδες, οι οποίοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για σχεδόν μισή ώρα (λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Ισπανό), έβαλαν δύσκολα για ένα ημίχρονο στους γηπεδούχους και θα μπορούσαν να είχαν παγώσει την Τούμπα αν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια.

Δικαιολογημένα παράπονα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος για πέναλτι του Ντόουγκλας στον Μπόρχα Φερνάντεθ, αλλά ο Σκουλάς προφανώς θεώρησε ότι έχει προηγηθεί διώξιμο στην μπάλα πριν την ανατροπή του Βραζιλιάνου στον αντίπαλό του. Το παράκαναν με τις καθυστερήσεις οι διαιτητές λόγω του VAR.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Άμπελ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας μετά από πολύ καιρό, ενώ Ίνγκασον-Βαρέλα ήταν στα στόπερ και ο Μάτος δεξιά στην τετράδα μπροστά από τον Ζίβκοβιτς. Ντόουγκλας και Μαουρίτσιο ήταν στα χαφ, ο Πέλκας αριστερά, ο Λημνιός δεξιά και Μίσιτς πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα και τους Ορτέγκα, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Κώτσιρα στην άμυνα και τους Σίτο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Βαλιέντε, Μάρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ μεσοεπθετικά, αλλά και τον Χαουρέγκι στη γραμμή κρούσης ξεκίνησε ο Αστέρας.

Το ματς
Το παιχνίδι είχε στο ξεκίνημά του την αναμενόμενη -σε γενικές γραμμές- εικόνα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, πιο επιθετικά, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ανάγκασε τον Αστέρα να οχυρωθεί στην περιοχή, ώστε να αποκρούσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, που έψαχναν ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα τους έλυνε τα χέρια του και θα μείωνε το άγχος. Ωστόσο, κλασική ευκαιρία (πέραν του τετ-α-τετ του Λημνιού όπου σηκώθηκε το σημαιάκι για οφσάιντ) μέχρι το πρώτο 20λεπτο δεν είχε ο «δικέφαλος του Βορρά». Διότι, κάτι του έλειπε στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη, ο Αστέρας είχε το δυνατό σουτ του Λουίς Φερνάντεθ, έπειτα από το λάθος των γηπεδούχων λίγο έξω από την περιοχή.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για την ομάδα του Άμπελ Φερέιρα σημειώθηκε στο 22’, όταν ο Μίσιτς βρήκε την μπάλα με το μυτάκι και αστόχησε, αν και ήταν σε πολύ καλή θέση, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Ίνγκασον πρόλαβε την (άστοχη όπως αποδείχθηκε) έξοδο του Παπαδόπουλου, αλλά δεν βρήκε εστία. Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή από τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έψαξε συμπαίκτη του στην περιοχή, ο Λουίς Φερνάντεθ προσπάθησε να κόψει την κάθετη, αλλά ουσιαστικά την έφτιαξε για τον αντίπαλο, που ήταν ο Σφιντέρσκι, ο οποίος σε τέτοιες φάσεις δεν χαρίζεται. Πλάσαρε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Σε εκείνο το σημείο αφενός άλλαξαν τα δεδομένα, διότι ο ΠΑΟΚ είχε πλέον προβάδισμα, αλλά διαφοροποιήθηκε και η εικόνα των δύο ομάδων. Ο πρωταθλητής υποχώρησε, δεν έπαιξε με την ίδια ένταση και έδωσε θάρρος στον αντίπαλο, που κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγινε πιο απειλητικός. Ο Μαρκ Φερνάντεθ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 39’, όταν τροφοδοτήθηκε από τα δεξιά. Λίγο μετά έστρωσε για τον Μπόρχα Φερνάντεθ, που σίγουρα δεν έκανε το καλύτερο δυνατό, στέλνοντας ψηλά την μπάλα από τη μεγάλη περιοχή. Η συνέχεια (και μέχρι την ανάπαυλα), είχε μπόλικο VAR. Για το άτσαλο μαρκάρισμα του Ντόουγκλας πάνω στον Μπόρχα Φερνάντεθ μέσα στην περιοχή, όπου ο διαιτητής προφανώς θεώρησε ότι πρώτα έδιωξε την μπάλα ο Βραζιλιάνος, προτού ανατρέψει τον αντίπαλό του. Λίγο μετά, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου για πέναλτι, για χέρι του Σφιντέρσκι στην περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα να «κλειδώσει» το «τρίποντο» σχετικά νωρίς στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Πέλκας στο 56’ κλώτσησε… ψηλά την ευκαιρία που είχε στο γύρισμα του Λημνιού. Δεν το έκανε όμως και λίγο μετά, αφού εκτέλεσε σε δεύτερο χρόνο τον Παπαδόπουλο. Μέχρι εκείνο το σημείο κράτησε η αντίσταση των φιλοξενούμενων, που δεν μπόρεσαν να εξαργυρώσουν τις ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο μέρος. Μετά το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, άρχισαν να ξεμένουν από ψυχικά αποθέματα και ιδέες που θα τους έδιναν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά, όταν αποβλήθηκε (ορθώς) ο Σουάρεθ με δεύτερη κίτρινη, αφού σταμάτησε τον Σφιντέρσκι ελάχιστα εκτός περιοχής. Ο Λάμπρου (στο γύρισμα του Μίσιτς) «καθάρισε» στο 79’ το παιχνίδι με πλασέ από κοντά και ο Μαρκ Φερνάντεθ που μείωσε στο 87’ με προβολή, πέτυχε απλώς το γκολ της τιμής, αφού δεν έδωσε ουσιαστικά νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

ΠΑΟΚ: (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Μαουρίσιο (80’ Εσίτι), Λημνιός, Μίσιτς, Πέλκας (61’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (69’ Άκπομ).

Στον πάγκο έμειναν: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Στοχ

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Σίτο (59’ Ριέρα), Μπόρχα Φερνάντεθ (77’ Μπελόκ), Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (69’ Πασαλίδης), Χαουρέγκι.

Στον πάγκο έμειναν: Μιχαήλ, Κρέσπι, Τασουλής, Ιγκλέσιας

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
Τέταρτος: Δημήτριος Θεοχάρης (Θεσσαλίας)
VAR: Τάσος Παπαπέτρου AVAR: Ιορδάνης Απτόσογλου

ΑΕΚ με στιλ… πορτογαλικό!

χοντας για σκόρερ τους τρεις Πορτογάλους της, Σιμόες, Ολιβέιρα και Λόπες και τον Μάνταλο να μοιράζει δύο ασίστ, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΛ.

Φουλ ουσιαστικοί οι γηπεδούχοι που είχαν κακό πρόσωπο και λιγοστές ευκαιρίες τις οποίες και εκμεταλλεύτηκαν, φτάνοντας στη νίκη. Καλή τακτικά η ΑΕΛ αλλά τελείως ακίνδυνη μεσοεπιθετικά. Στους 34 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΚ, στους 23 παραμένει η Λάρισα ενόψει της ερχόμενης εμβόλιμης αγωνιστικής στα μέσα της εβδομάδας.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Βράνιες, Οικονόμου, Σβάρνα στην τριπλέτα των στόπερ. Μπακάκης και Λόπες τα δύο μπακ-χαφ, με τους Κρίστισιτς, Σιμόες και Μάνταλο να αποτελούν την τριάδα στον άξονα. Ο Βέρντε είχε ελεύθερο ρόλο και κινούνταν γύρω από τον Ολιβέιρα.

Με 4-3-3 κατέβασε την Λάρισα ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Κρίστινσον στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μπέρτο, Μιχαήλ, Μόρα και Καρανίκα στην τετράδα της άμυνας. Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε ήταν η τριπλέτα στον άξονα, ενώ Μπράλιτς και Ουάρντα πλαισίωναν τον Παπάζογλου.

Το ματς

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έστησε πολύ σωστά την ομάδα του, ήταν διαβασμένος και δυσκόλεψε πολύ την… ζωή της ΑΕΚ. Οι παίκτες της ΑΕΛ ήταν καλά οργανωμένοι πίσω από την μπάλα και έκλειναν τους χώρους προς την περιοχή τού Κρίστινσον, οδηγώντας το παιχνίδι των γηπεδούχων κυρίως από τα πλάγια. Από την άλλη μεριά, ο Βέρντε και ο Μάνταλος που είχαν πιο ελεύθερο ρόλο αναγκάζονταν να τρβηχτούν αρκετά μέτρα πίσω, ώστε να πάρουν μπάλες στα πόδια τους και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Οι ευκαιρίες αγνοούνταν μπροστά στις δύο εστίες, ο ρυθμός ήταν κακός και το ματς… βαρετό! Το 3-5-2 που επέλεξε ο Καρέρα μπορεί να έδινε αμυντική σιγουριά στους γηπεδούχους αλλά είχε και ως αποτέλεσμα να «χάσουν» έναν παίκτη στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Σε όλα αυτά, μάλιστα, έπαιζε ρόλο πως και οι τρεις στόπερ έχουν πρόβλημα με το κατέβασμα της μπάλας και δεν βοηθούσαν σε αυτό. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό στο παιχνίδι και με μία φλύαρη υπεροχή της Ένωσης και όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα βγει όπως ξεκίνησε, χωρίς τέρματα. Στο δεύτερο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, η άμυνα της Λάρισας αδράνισε για πρώτη φορά μετά το γύρισμα του Ολιβέιρα και ο Σιμόες που πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, σκόραρε με υπέροχο τακουνάκι στην κίνηση για το 1-0.

Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Με γκολ! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, απείλησαν με τον Μάνταλο δευτερόελπτα μετά τη σέντρα και στο 50ο λεπτό βρήκαν για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μάνταλος έσπασε στον Ολιβέιρα, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα και με ωραίο διαγώνιο σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κρίστινσον για το 2-0. Τα πράγματα είχαν γίνει, πλέον, πιο απλά για την ΑΕΚ και πιο δύσκολα για την άκρως ακίνδυνη ΑΕΛ. Και απλοποιήθηκαν τελείως στο 62ο λεπτό με τον τρίτο Πορτογάλος της… παρέας να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ακόμη μία ασίστ και εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού από τον Μάνταλο, με τον Μπέρτο να χάνει τη φάση και τον Λόπες να κατεβάζει ωραία και να πλασάρει υποδειγματικά για το 3-0.

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει και το μόνο που απέμενε να δούμε ήταν το τελικό σκορ. Αυτό δεν άλλαξε από το 62ο λεπτό κι έπειτα, με τον Μάσιμο Καρέρα να κάνει ροτέισον ενόψει της ερχόμενης εμβόλιμης αγωνιστικής αλλά και να δίνει χρόνο και ευκαιρίες στους Μπότο, Γιούση, Βασιλαντωνόπουλο. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το ματς χωρίς κάποια καθαρή φάση και ο Μιχάλης Γρηγορίου θα πρέπει να προβληματιστεί για την μεσοεπιθετική εικόνα της ομάδας του.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Βράνιες (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος (78’ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Μπότος)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος (78’ Μπάλλας), Μιχαήλ, Μόρας (68’ Ζίζιτς), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπράλιτς (55’ Μπούστος), Ουάρντα, Παπάζογλου

Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός και ο Ανουάρ που έλειπε

*Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν η νίκη, προκειμένου το τριφύλλι να συνεχίσει την καλή πορεία του τελευταίου διαστήματος, αλλά και να μπει με το δεξί στις δύσκολες αναμετρήσεις οι οποίες θα κρίνουν την είσοδό του στα πλέι οφ. Η νίκη ήρθε και μάλιστα με πολύ καλή εμφάνιση. Όχι εντυπωσιακή, αλλά όπως πρέπει…

*Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι από την αρχή μέχρι το τέλους του αγώνα. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα στατιστικά και θα το διαπιστώσει. 63-37 η κατοχή υπέρ της ομάδας του Γιώργου Δώνη, 7-6 οι τελικές, λιγότερα λάθη, περισσότερο τρέξιμο. Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά στα Πηγάδια. Κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, έψαξε με υπομονή το γκολ, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία τόσο από τα χαφ, όσο και από τους αμυντικούς, εγκλώβισε την Ξάνθη, «χτύπησε» με ωραίο τέρμα του Μακέντα και έχασε ευκαιρίες για δεύτερο. Γεμάτη η εμφάνιση, που τονώνει ακόμη περισσότερο το ηθικό όλων στην ομάδα και γεμίζει με αυτοπεποίθηση το σύνολο του Γιώργου Δώνη ενόψει της συνέχειας.

*Σε ατομικό επίπεδο δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε. Ο Μακέντα σκόραρε ξανά, ο Ζαχίντ έβγαλε για τρίτο σερί παιχνίδι ασίστ, δείχνοντας ξανά την ποιότητά του και την ικανότητά του να «ταΐζει», οι ακραίοι και οι χαφ έκαναν σωστή δουλειά, ενώ οι στόπερ Σένκεφελντ και Πούγγουρας ήταν… κέρβεροι στην άμυνα, αναχαιτίζοντας κάθε προσπάθεια των επιτιθέμενων της Ξάνθης.

*Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον Ανουάρ, τον Ισπανομαροκινό χαφ που έκανε το ντεμπούτο του και «έβγαλε» όλο το ματς. Αγωνιζόμενος στον άξονα της μεσαία γραμμής, δίπλα στον Δώνη, ο 25χρονος ήταν σχεδόν άριστος. Έτρεχε ακατάπαυστα, ήταν επιθετικός στα μαρκαρίσματά του, ολοκλήρωσε το ματς σχεδόν χωρίς λάθος, είχε σωστές τοποθετήσεις και παραλίγο να σκοράρει, όταν το σουτ που έκανε ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε εντυπωσιακή εκτίναξη στο «παραθυράκι» και απόκρουση. Ο Ανουάρ θύμισε στο στυλ παιχνιδιού του έναν… μικρό Ζέκα. Το ντεμπούτο του ήταν άκρως ελπιδοφόρο και μένει να τον δούμε και στη συνέχεια. Μαζί με το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Γιασίν Αγιούμπ, η μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» έχει περισσότερο βάθος, παίρνει τρεξίματα, αλλά και ποιότητα. Η διαφορά σήμερα στο κομμάτι των… χιλιομέτρων ήταν εμφανής.

*Ο Νάγκι δεν μπορεί ακόμα να κριθεί. Ο Ούγγρος μπήκε ως αλλαγή αντί του Μπεκ στο 73’. Στο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Ούγγρος εξτρέμ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ, έτρεξε πολύ και βοήθησε την ομάδα στο να κρατήσει μπάλα και να επιταχύνει όπου έπρεπε. Το δείγμα είναι πολύ μικρό. Θα περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα για ένα πρώτο συμπέρασμα για τον ποδοσφαιριστή.

*Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δείχνει να έχει ανοδική πορεία και αυτό μόνο καλό είναι για τους «πράσινους» ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Σε ένα κρίσιμο σημείο, ο Παναθηναϊκός μετράει τρεις σερί επικρατήσεις, μια πρόκριση στο Κύπελλο έπειτα από ένα… ροκ παιχνίδι και ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία σε όλον τον οργανισμό. Οι ποδοσφαιριστές αποκτούν αυτοπεποίθηση και… ηθικό ακμαιότατο και ο κόσμος μοιάζει έτοιμος να πάρει θέση στο γήπεδο ξανά για να στηρίξει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Δώνη στη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την προσέλευση των φιλάθλων στην εντός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Ατρόμητο…

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δείτε τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου:

Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-2
Παναιτωλικός-Λαμία 1-1

Κυριακή 19 Ιανουαρίου:

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1

ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-0
Ατρόμητος-Βόλος 0-0
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1
Ολυμπιακός-Άρης 4-2

Η βαθμολογία μετά από 19 αγωνιστικές:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

super leanque βαθμολογία – Google Search