Ρέγκλινγκ: Αναμένουμε την έκθεση των θεσμών – Τα δεδομένα θα αξιολογηθούν

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ESM Kλάους Ρέγκλινγκ. Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα και την συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, υπενθύμισε ότι η παρουσία των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα αυτή την περίοδο αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για μια εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η εκτίμηση για την ανάπτυξη  είναι λίγο καλύτερη από ότι πριν από δύο μήνες. Ωστόσο πρέπει να επιβεβαιωθεί καθώς επιδρά στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους» σημείωσε ο επικεφαλής του ESM. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όλα τα δεδομένα θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς και το αποτέλεσμα θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου δύο μήνες.

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έλαβε ενδιαφέρουσες αποφάσεις τους τελευταίους δύο μήνες. Όμως για το μέλλον οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, πιστεύω ότι είναι στην αρχή ακόμα» δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ως θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν υπήρχε η Ελλάδα στην ατζέντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

πηγή: naftemporiki.gr