Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τελετάρχης στην παρέλαση Βοστώνης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και θα είναι ο Μέγας Τελετάρχης στη φετινή παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας.

Η παρέλαση, έχει ορισθεί να γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου, στη 1 η ώρα το απόγευμα, στο κέντρο της Βοστώνης, όπως γίνεται τα τελευταία 25 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς είχε αναφέρει στον Αρχιεπίσκοπο στο τέλος του Εσπερινού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Θεολογική Σχολή στις 13 Σεπτεμβρίου την επιθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας να είναι φέτος ο Μέγας Τελετάρχης. Στη συνέχεια, έκανε εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απεφάνθη ομόφωνα και την απόφαση του Συμβουλίου επικύρωσε η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, με ομόφωνη απόφασή της.

 

Πηγή: ekirikas.com

Φωτογραφία: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Διακρίνεται ο Δημήτρης Ματθαίος. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος