H Βούλα Πατουλίδου στην πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση της Ν. Υόρκης

Νέα Υόρκη.– «Το να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου είναι ένα δίδαγμα ζωής που θα πρέπει να δίνουμε σε όλους. Εάν στις 6 Αυγούστου 1992 που δεν ήταν μια τυχαία ημερομηνία, ήταν της Μεταμορφώσεως, έγινε η απόλυτη ανατροπή, διότι κανείς δεν πίστευε ότι ένα παιδάκι που έρχεται από μια μικρή χώρα από το πουθενά και να κερδίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το «για την Ελλάδα ρε γαμώτο…» δεν ήταν βρισιά, αλλά ήταν μια προσευχή, ένας λυγμός που έλεγε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όποιες καταστάσεις κι αν αντιμετωπίζουμε. Και αυτό το κάνετε και εσείς» επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Αστόρια η Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Η κ. Πατουλίδου είναι αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για τη Μητροπολιτική Ενότητα της Θεσσαλονίκης και επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Ταξιδιωτική Εκθεση των Νιου Υορκ Τάιμς (New Υork Times Travel Show) και το βράδυ της Πέμπτης, 23 Ιανουαρίου 2020 επισκέφθηκε το Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια και μίλησε στην 6η πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση της Νέας Υόρκης της 29ης Μαρτίου 2020.

Η κ. Πατουλίδου εστίασε την προσοχή της σε δύο ιστορικά γεγονότα και συγκεκριμένα την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων και τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

«Αυτός ο τόπος, αυτός ο λαός έχει ματώσει, έχει πονέσει και έχει μεγαλουργήσει. Και έχει μεγαλουργήσει γιατί υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς, οι οποίοι όσο μακριά κι αν ζουν δεν έχουν πάψει ποτέ να τον αγαπούν», επεσήμανε η κ. Πατουλίδου υπενθυμίζοντας στους ομογενείς ότι η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας είναι ένα δίδαγμα ζωής.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, αναφέρθηκε στις κρίσιμες καταστάσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες η Ελλάδα και η Κύπρος λόγω της προκλητικότητας της Τουρκίας και κάλεσε τους ομογενείς να στηρίξουν τις προεκλογικές εκστρατείες της Νικόλ Μαλλιωτάκη για το Κογκρέσο και του Μιχάλη Ταννούση για την πολιτειακή βουλή και να διασφαλίσουν την επανεκλογή των υπολοίπων ομογενών πολιτικών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας που θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 28 Μαρτίου 2020 στο ξενοδοχείο Σέρατον στην καρδιά του Μανχάταν και κάλεσε τους ομογενείς να κλείσουν τραπέζια και ότι κάθε τραπέζι στοιχίζει $5.000.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια” Δήμου Σιώκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 30 χορηγούς για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα αυτής της εκδήλωσης», επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κάλεσε τους παρισταμένους και τους εκπροσώπους της ομογένειας να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή και να προσφέρουν τη δική τους συμβολή στην προώθηση του λαχείου και του λευκώματος.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και εστίασε την προσοχή του στη σημασία της παρελάσεως, ως μια ευκαιρία να προβάλλουμε τα επιτεύγματα της ομογένειας και να εκφράσουμε την υπερηφάνεια για την ελληνική καταγωγή και τον πολιτισμό μας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Γεωργόπουλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η διευθύντρια του καταστήματος της Atlantic Bank στην Αστόρια, κ. Αλεξάνδρα Λάσκαρη μετέφερε τους χαιρετισμούς της προέδρου της τράπεζας, Νάνσυς Παπαϊωάννου και διαβεβαίωσε την επιτροπή ότι η Atlantic Bank για μια ακόμη φορά θα είναι χορηγός της παρελάσεως.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Βασίλειος Γκουρνέλος, ο οποίος ανέλαβε και το συντονισμό της συζήτησης επεσήμανε ότι ο χρόνος τρέχει και ότι πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για την εξασφάλιση του μισού περίπου εκατομμυρίου δολαρίων που απαιτούνται για την κάλυψη των εξόδων για την παρέλαση, την φιλοξενία του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τις άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τον Μάρτιο.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και συνάμα κυβερνήτης της 5ης Περιφέρειας της AHEPA, κ. Ηλίας Κατσός επεσήμανε ότι η παρέλαση συμπίπτει με την Ημέρα των Βετεράνων του Πολέμου στο Βιετνάμ και ότι θα συνδυάσουν τον εορτασμό της 199η επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας με τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Γενική άποψη από την πανομογενειακή συγκέντρωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Παράλληλα τόνισε ότι το απόγευμα της Κυριακής, 26 Μαρτίου 2020 και ώρα 5.00 μ.μ. σε συνεργασία με τους Ηπειρώτες θα διοργανώσουν στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια μια εκδήλωση με θέμα «Η Αυλή του Αλή Πασά» και κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν.

Ο υπεύθυνος της επιτροπής Λευκώματος, Νίκος Μπάρδης ανέφερε ότι εφέτος έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη, ότι φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τις $150.000.00 και ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει $10.000 για το εξώφυλλο του λευκώματος και ότι συνολικά έχουν ήδη εισπράξει $15.500.

Ο ομιλητής υπενθύμισε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στους εκπροσώπους των συλλόγων ότι η συνεισφορά των συλλόγων στο Λεύκωμα αντί να αυξηθεί από τη μία χρονιά στην άλλη μειώνεται.

Σε πρώτο πλάνο ο Χρήσανθος Πετσίλας και οι εκπρόσωποι της Απογραφής του Πληθυσμού του 2020. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Σε πρώτο πλάνο ο Χρήσανθος Πετσίλας και οι εκπρόσωποι της Απογραφής του Πληθυσμού του 2020. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας στην Παρέλαση και τόνισε ότι τα έξοδα για την φιλοξενία θα καλυφθούν από την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία.

Η Φιλαρμονική, όπως επεσήμανε ο κ. Μπάρδης , το μεσημέρι της Παρασκευής, 26 Μαρτίου 2020, θα παιανίσει τους εθνικούς ύμνους και τα εμβατήρια στην τελετή έπαρσης της Γαλανόλευκης στον ιστό που είχε δωρίσει η Ομοσπονδία στο Μπόουλινγκ Γκριν στο Νότιο Μανχάταν, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δώσει συναυλία.

Το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, θα συμμετάσχει στην τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας, ενώ την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020, θα συμμετάσχει στη Δοξολογία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και στη συνέχεια θα παρελάσει στην 5η Λεωφόρο.

Ο Γιώργος Γεωργόπουλος, ενώ μελετά την έγκριτη και έγκυρη εφημερίδα “Greek News”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η υπεύθυνη της πολιτιστικής επιτροπής Αυγερινή Κατέχη αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα λάβει χώρα το απόγευμα της 8ης Μαρτίου 2020 στο Σταθάκειο Κέντρο και τόνισε δικαιούνται να συμμετάσχουν κορίτσια από 16 έως και 25 ετών.

Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εντός της 25ης Φεβρουαρίου 2020, ούτως ώστε να παραγγείλουν τις κορδέλες που φορούν τα κορίτσια και οι οποίες είναι χειροποίητες.

Η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Νομική Καστανά αναφέρθηκε στην εκδήλωση για την έπαρση της σημαίας που θα λάβει χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, 28 Μαρτίου 2020 στην Πλατεία Αθηνών και τόνισε ότι θα συμμετάσχουν δύο χορευτικά από την Ελλάδα και συγκεκριμένα η Μυκονιάτικη Βεγγέρα και το χορευτικό του Κερατσινίου.

Σε πρώτο πλάνο οι δημοσιογράφοι Πάνος Σατζόγλου, αριστερά και Δημήτρης Πανάγος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Σε πρώτο πλάνο οι δημοσιογράφοι Πάνος Σατζόγλου, αριστερά και Δημήτρης Πανάγος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Νίκος Διαμαντίδης, Απόστολος Τομόπουλος και Γιώργος Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Κώστας Τσιλφίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριεών «Ομόνοια» Δήμος Σιώκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, Γεώργιος Αλεξίου και άλλα στελέχη της ομογένειας.

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, 30 Ιανουαρίου 2020 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βούλα Πατουλίδου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Ηλίας Κατσός, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και Δημήτρης Παλιούρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ ενώ χαιρετά την Βούλα Πατουλίδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Από αριστερά οι Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βούλα Πατουλίδου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Ηλίας Κατσός και π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Από διακρίνονται οι π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βούλα Πατουλίδου, Βασίλειος Γκουρνέλος και Ηλίας Κατσός. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Πηγή:anamniseis.net