Διεγράφη από την ευρωομάδα της ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης- Αλλάζει ο Νόμος

Διαγράφεται από ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μετά τη δήλωσή του σχετικά με την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

“Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θοδωρής Ζαγοράκης” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων ο κ. Ζαγοράκης τόνισε στη δήλωσή του ότι “το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή”.

“Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Και στην αμέσως επόμενη παράγραφο λέει: «Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών και ενόψει του νέου Νόμου, ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν υποβιβάζονται.