Παρουσίαση των Greek International Women Awards (GIWA) στο Λονδίνο- Ο διεθνής θεσμός θα αναδείξει και θα επιβραβεύσει Ελληνίδες από όλο τον κόσμο

Λονδίνο.- Η δεύτερη παρουσίαση των βραβείων Greek International Women Awards (GIWA), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στο Λονδίνο. Τα δεύτερα GIWA βραβεία θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα τον Ιούνιο  του 2020, αποτελούν έναν ανερχόμενο θεσμό που θέλει να αγκαλιάσει τον παγκόσμιο ελληνισμό.

Σκοπός των βραβείων GIWA είναι η αναγνώριση και επιβράβευση των Ελληνίδων που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των επαγγελματικών επιτευγμάτων, των δράσεών και των επιδόσεών τους.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων GIWA, οι ενδιαφερόμενες καλούνται να θέσουν υποψηφιότητα στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture)
  • Σχέδιο (Design)
  • Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship)
  • Μόδα (Fashion)
  • Οικονομικές Επιστήμες (Finance)
  • Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality)
  • Θετικές επιστήμες (Science)
  • Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science)
  • Ναυτιλιακά (Shipping)
  • Αθλητισμός (Sports)
  • Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility)
  • Young Star Award 18-23
  • Δια βίου επιτεύγμα (Life Time Achievement)
  • Η κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελείται από προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει στον τομέα τους στην Ελλάδα και διεθνώς, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις αξίες των GIWA: αριστεία, εγκυρότητα, σεβασμός, παραγωγικότητα, υπευθυνότητα, διαφάνεια και ήθος.

Η διαδικασία διεξαγωγής των  βραβείων GIWA είναι βασισμένη στην αρχή της διαφάνειας και μεταξύ άλλων εμπεριέχει το στοιχείο της δημόσιας ψήφου (public voting), η οποία θα λάβει χώρα μέσα από  την επίσημη ιστοσελίδα των GIWA: www.greekinternationalwomenawards.com.

Η δεύτερη παρουσίαση των βραβείων GIWA, πραγματοποιήθηκε στην εστία του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο του επαγγελματικού, πολιτιστικού και αθλητικού χώρου, όσο και ανθρώπων πουδραστηριοποιούνται στην κοινωνική συνεισφορά.

Η καταξιωμένη φωτογράφος και σύζηγος του Έλληνα Πρέσβη, κα Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, θερμή υποστηρίκτρια του θεσμού, ανοίξε την εκδήλωση με ένα θερμό καλωσόρισμα της οργανωτικής επιτροπής των βραβείων GIWA,  των μελών της κριτικής επιτροπής και των παρευρισκόμενων.

Η ιδρύτρια και πρόεδρος των GIWA, κα. Σοφία Κωνσταντοπουλου, μίλησε για το στόχο της  διοργάνωσης των βραβείων, που δεν είναι άλλος από την προβολή και την επιβράβευση των επιτευγμάτων της Ελληνίδας, ανά τον κόσμο. Επίσης απεύθυνε το λόγο στην Ελληνίδα του 2020 όπου ανέφρε χαρακτηριστικά: «Το έργο σου εχει τη δύναμη να εμπνεύσει, να κινήσει και να συγγυνήσει χιλιάδες Ελληνίδες σε όλο το κόσμο. Είναι καλύτερα να εκμεταλευτείς αυτή τη δύναμη και να το μοιραστείς μαζί τους!».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η κα. Ιωάννα Πασχαλίδου, ιδρυτικό μέλος  των GIWA, που αναφέρθηκε στο θεσμό, στους υποστηρικτές, στις υποψήφιες και στις χορηγίες των βραβείων. Τα GIWA είναι ένα non for profit project του οποίου η διεκπεραίωση βασίζεται στην σύμπραξη με πρόσωπα, εταιρείες και οργανώσεις που προσφέρουν τη στήριξη τους τόσο οικονομικά όσο και έμπρακτα.  Στο βήμα τη διαδέχτηκε η κα. Νάγια Μπολτέτσου, επίσης ιδρυτικό μέλος των GIWA, η οποία αναφέρθηκε στους κριτές, στη διαδικασία συμμετοχής και βράβευσης των GIWA.

Η κα. Ευτυχία Κασσελάκη, Partner, Advisory Services της Εrnst and Young, χορηγός του Process Review του θεσμού  εξέφρασε τη θερμή στήριξή της εταιρείας προς το θεσμό των βραβείων GIWA σημειώνοντας «ότι τα επίσημα στατιστικά τους λένε ότι θα χρειαστούν άλλα 108 χρόνια για να φτάσουμε στο επίπεδο να λέμε ότι οι γυναίκες έχουν ίσα δικαώματα στο χώρο εργασίας με τους άνδρες»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της κριτικής επιτροπής, εκφράζοντας την εγκάρδια στήριξή τους, μιλώντας για το ρόλο του θεσμού.

  • Λίτσα Παναγιωτοπούλου (Επιχειρηματικότητα),
  • Ανδρεας Τσαβλίρης (Ναυτιλιακά)
  • Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρελλη (Αθλητισμός)
  • Ελπίδα Κόκκοτα (Young Star Award)

Την εκδήλωση έκλεισε ο νέος βραβευμένος σολίστ πιάνου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ορχήστρας City of London Soloists Σταύρος Δρίτσας.

Τα βραβεία GIWA είναι Powered By Aphrodite Hills και στηρίζονται ήδη απο διακεκριμένες επιχειρήσεις, οργανισμούς και επιχειρηματίες και έχουν λάβει την επίσημη αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Επίσιμοι χορηγοί και υποστηρικτές: eventora, Lamda Delta catering, Volta, Greek List, Mydoro.co.uk All about shipping, Fay’s Control, Alphafashion, coverstory.gr, mexoxo, Κrikos, womenontop, the fifty-fifty project, lean in Hellas, women act, the tutuproject, coverstory, Δύναμη Προσφοράς, unique minds, womanitee, Νature and Skin, Akra Boutique, Contessina London, Anassa Center of counselling and personal success, Vitro atelier London, Loukakos Estate.

Την είδηση παρουσίασε στο FB ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης με το ακόλουθο σχόλιο: ”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ
January 26 at 5:45 PM