ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Πού βρίσκεται το περίεργο της είδησης και που η ουσία

Το αισθάνονται οι μελισσούλες μου ότι ίσως γίνονται κάπως ενοχλητικές. Αλλά τι να κάνουν; Τις μπόλιασαν με το χούι της δημοσιογραφίας! Κι όλο χώνονται εκεί όπου δεν τις σπέρνουν! Να, ας πούμε, σχολίασαν τη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού (σ.σ.ευτυχώς τούτοι δεν υιοθέτησαν ακόμη το βαρβαρίζον “διασπορά”) <<…με κορυφαία στελέχη Τραπεζών της Ελληνοκυπριακής ομογένειας και μέλη του Hellenic Banking Association”. Και τι έκαναν; Ε, ανταλλάξανε, λέει, απόψεις, και μάλιστα σημαντικές,  “για το Brexit και τις επιπτώσεις του, για την Οργάνωση της Ομογένειας και για την συνεργασία τους με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού”>>.

Θα πείτε που το περίεργο της είδησης; Δεν ξέρω εσάς, αλλά τις μελισσούλες μου πολύ τις ξετρέλανε εκείνο το “…για την Οργάνωση της Ομογένειας και για την συνεργασία τους με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού”!  Μα καλά, πότε θα αποφασίσει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού να αφήσει την ομογένεια να αυτοοργανωθεί; Πότε; Ποτέ; Κι’  έπειτα πως θα συνεργασθεί η ομογένεια με την ΓΓΑΕ; Πάνω σε ποια βάση;  Έχουν εκπονηθεί  (όχι σήμερα μόνον, από παλιά) τίποτε συμνφωνημένα με εαυτούς και αλλήλους  Προγράμματα, πάνω στα οποία θα συντελεσθεί αυτή η συνεργασία; Γιατί μέχρι σήμερα εκείνο που βιώναμε ήταν συναντήσεις για τη συνάντηση και φωτογραφίες για τη φωτογραφία.

Μακάρι να εκπονηθούν, έστω και τώρα, Προγράμματα -και μάλιστα μακρόπνοα- για συνεργασία. Προγράμματα που να πληρούν, όμως, και τα “θέλω” της Ομογένειας.  Εμείς πρώτοι θα το πανηγυρίσουμε έστω και εάν μείνουν χωρίς δουλειά οι μελισσούλες μας…

 

 

Πριν ακόμη βρούμε τι ακριβώς είναι και πριν καλά-καλά οργανωθούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την νέα “πληγή του Φαραώ”, που έφθασε από την …Κίνα, εμείς αρχίσαμε τον “καυγά” για το ποια είναι η σωστή γραφή του ιού. Κορωναϊός, Κορωνοϊός ή Κορονοϊός;  Στη “διαμάχη” επιστρατεύσαμε ακόμη και τον Μπαμπινιώτη! Με όμικρον ή με ωμέγα, με άλφα ή με όμικρον τον ίδιο προκαλεί φόβο, τις ίδιες έχει επιπτώσεις, τα ίδια μέτρα ασφαλείας πρέπει να ληφθούν. Αλλά εμείς έτσι είμαστε: Αρπαζόμαστε πάντα για το “φαίνεσθαι” και ποτέ για το “είναι”!

 

Και επειδή και η ομογένεια “μια γειτονιά είμαστε” οι μελισσούλες μου εύχονται με το καλό να τελειώνουμε με τον “πολυθεϊστικό ναό” που ονομάσαμε “Αγιο Νικόλαο, στο σημείο Μηδέν, στην Νέα Υόρκη. Χρήματα πάλι μαζεύονται, ας προχωρήσει το έργο. Με ή χωρίς Καλατράβα (συγγνώμη, χάθηκαν οι καλοί Ομογενείς ή Έλληνες Αρχιτέκτονες;). Αρκετά “δεινοπαθήσαμε” και μ΄αυτό.  Το γράφαμε από τότε, το επαναλαμβάνουμε και τώρα: Μια μικρή απέριττη εκκλησούλα χρειαζότανε να φτιάξουμε, σαν τον Αη Νικόλα που χάθηκε… Εμείς επιλέξαμε να σηκώσουμε έναν νέο Πύργο της Βαβέλ. Ε, κατά την επιλογή και το τίμημα…