Προκλητικό δημοσίευμα : Στην Αλβανία ζούμε ή στην Ελλάδα;

Αλβανικό δημοσίευμα καταγγέλλει «το σκάνδαλο» με τις οδικές πινακίδες «στα νότια της Αλβανίας» που είναι γραμμένες στα ελληνικά και αναρωτιέται εάν θα τολμήσει κάποιος από το αλβανικό κράτος να αλλάξει αυτήν την κατάσταση!  Κι αυτό ενώ η ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας έχει υποστεί πολλές ακόμη “διακρίσεις” από το Αλβανικό Κράτος με πλέον πρόσφατη την απόπειρα απαλλοτρίωσης των περιουσιών της.

«Αυτό το σκάνδαλο… »

Στα νότια της Αλβανίας, στα χωριά κοντά στα ελληνικά σύνορα, παρατηρήσαμε ότι όλες οι οδικές πινακίδες είναι γραμμένες στα ελληνικά, αναφέρει στο δημοσίευμά της αλβανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Αυτό το σκάνδαλο, όπως το χαρακτηρίζει, έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό, αλλά κανείς από το αλβανικό κράτος δεν τολμά να υψώσει τη φωνή του για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Μία τέτοια καταγγελία έφθασε πρόσφατα στο γραφείο σύνταξης του JOQ ALBANIA, σημειώνεται στο δημοσίευμα, παραθέτοντας τις απόψεις του επιστολογράφου.

Πολίτης κατήγγειλε ότι οι οδικές πινακίδες στο χωριό Γλύνα του Αργυροκάστρου είναι γραμμένες εξ ολοκλήρου στα ελληνικά. Τα αλβανικά έχουν εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα να χάνεται έτσι ένα μέρος του πολιτισμού της χώρας…

«Σαν να μην είμαστε πια στην Αλβανία»

Ο αναγνώστης αναφέρει ότι οι οδικές πινακίδες στη νότια Αλβανία και κυρίως στα χωριά του Αργυροκάστρου δεν χρησιμοποιούν καθόλου την αλβανική γλώσσα, δίνοντας την εντύπωση ότι ζούμε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι κάτω από τους Αγίους Σαράντα το φαινόμενο αυτό είναι συνηθισμένο «σαν να μην είμαστε πια στην Αλβανία, αλλά νομίζουμε ότι είμαστε στην Ελλάδα».

Στα νότια της Αλβανίας, στα χωριά κοντά στα ελληνικά σύνορα, παρατηρήσαμε ότι όλες οι οδικές πινακίδες είναι γραμμένες στα ελληνικά, συνηγορεί το αλβανικό δημοσίευμα…

Πηγή: joq-albania, echedoros-a.gr/in.gr