Τρεις νεκροί και 179 τραυματίες ο νεώτερος απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας στην Κωνσταντινούπολη

Νεώτερα στοιχεία:

Τρεις άνθρωποι  σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε σε 179, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.

Τρεις τούρκοι υπήκοοι σκοτώθηκαν και άλλοι 179 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή· όχι 177 άνθρωποι συνολικά, όπως είχαν διαβεβαιώσει χθες οι τουρκικές αρχές.

 

Ένα αεροσκάφος που επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης έφυγε από τον διάδρομο και κατέληξε σε δρόμο, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες και να κοπεί σε τρία κομμάτια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Οι εικόνες προκαλούν σοκ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 52 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, που μίλησε στο CNN Turk, δεν υπάρχουν νεκροί από τη συντριβή.

Το αεροσκάφος είχε 177 επιβάτες μαζί με τα 6 μέλη πλήρωμα.

Το αεροσκάφος ανήκε στην low cost τουρκική αεροπορική εταιρία Pegasus.

Πτώση σαράντα μέτρων

Ο Γερλίκαγια, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε πως το επιβατικό αεροπλάνο «ολίσθησε για περίπου εξήντα μέτρα» αφού βγήκε από την πίστα πριν «πέσει από ύψος 30 ως 40 μέτρων» σε πρανές.

«Το δυστύχημα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες», τόνισε, υπονοώντας πως το αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε εκραγεί.