Ταϊλάνδη: Σφοδρά πυρά στο εμπορικό κέντρο, δύο θύματα μεταφέρθηκαν έξω από το κτίριο

Δύο νεκροί μεταφέρθηκαν έξω από το εμπορικό κέντρο Terminal 21, όπου είναι σε εξέλιξη μια κατάσταση ομηρίας, αφού προηγουμένως ακούστηκαν σφοδρά πυρά, την ώρα που οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο για να διασώσουν τους παγιδευμένους και να συλλάβουν τον 32χρονο υπαξιωματικό του στρατού που σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα.

“Τους είδα να μεταφέρουν έξω δύο θύματα”, είπε ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters Ατίτ Περαβονμέτα, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο. Η αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση και τα στοιχεία των θυμάτων παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν έξω από το εμπορικό κέντρο, τα πυρά ακούστηκαν από το υπόγειο του κτιρίου.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι περίπου 10 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. “Έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και πήγε στο κέντρο της πόλης”, είπε ο αντισυνταγματάρχης Μονγκόλ Κουπτασίρι. Εκεί, μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πελάτες, με όπλα που είχε κλέψει από το οπλοστάσιο της βάσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ