Με το βλέμμα στο μέλλον η Panhellenic Post γιορτάζει ΙΙ

Χαιρετισμός

Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη

προς την ομογενειακή εφημερίδα PANHELLENIC POST

για τα επτά χρόνια κυκλοφορίας της

PANHELLENIC POST σημαίνει Χρήστος Μαλασπίνας. Σημαίνει πολύτιμος και έντιμος συζητητής για κάθε κυβερνητικό αξιωματούχο, που ασχολείται με την ομογένεια. Αστείρευτη πηγή πληροφόρησης.

PANHELLENIC POST σημαίνει συσσωρευμένη εμπειρία του Χρήστου Μαλασπίνα. Δημοσιογράφου, που έγραφε για την ομογένεια από το 1993 μέχρι το 2007 στον ημερήσιο «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, στην «Πρωϊνή» από το 1983 μέχρι το 1993 και «έκανε» τηλεόραση στην Δορυφορική Τηλεόραση της ΕΡΤ, σε εκπομπές για την Ομογένεια, την περίοδο 2007-2010.

Ο εκδότης και Διευθυντής της Panhellenic Post Χρήστος Μαλασπίνας έχει βιωματικές αναμνήσεις, οι οποίες φθάνουν στην εποχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου και των δυναμικών αντιδράσεων της ομογένειας της Αμερικής το 1974 για τον Αττίλα. Διαθέτει βαθιά γνώση της ομογένειας. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε στενότατος συνεργάτης με τον Μπάμπη Μαρκέτο, για δεκαετίες ιδιοκτήτη και εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Ο Χρήστος Μαλασπίνας είναι αυστηρός κριτής, αλλά είναι και πνευματώδης. Όταν θέλει να κρίνει, βάζει τις εργατικές του «μελισσούλες» να τσιμπήσουν τα κακώς, κατά τη γνώμη του, κείμενα. Η κριτική του έχει κάτι από το «χιούμορ» του παλαιού Αθηναϊκού χρονογραφήματος. Με εντιμότητα και με εκείνο το θάρρος και την αίσθηση δικαίου, που του επιτρέπουν να απολογείται δημόσια, μέσω της εφημερίδας του, για κάποια ανακρίβεια ή εσφαλμένη εντύπωση. Μας κρίνει αυστηρά, αλλά μάλλον με τον εαυτό του είναι περισσότερο αυστηρός. Όταν τον συναντώ, ζητά πάντα η συζήτηση να έχει βάθος και ουσία. Δεν κάνει συναντήσεις για δημόσιες σχέσεις. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι συχνές στο σημερινό δημοσιογραφικό χώρο και το λέγω μετά λόγου γνώσεως.

Η Panhellenic Post αποτελεί σημείο αναφοράς για το ήθος και την έντιμη δημοσιογραφία που ασκεί. Ανήκει σε εκείνες τις λίγες ηλεκτρονικές εφημερίδες, τις ξεχωριστές, που τιμούν το λειτούργημα.

Εύχομαι με θέρμη στην εφημερίδα Panhellenic Post να παραμείνει για πολλά χρόνια η έγκυρη εφημερίδα που ασχολείται με την κοσμοπολίτικη ελληνική ομογένεια, έχοντας στο τιμόνι τον κοσμοπολίτη της ενημέρωσης Χρήστο Μαλασπίνα, ο οποίος    αντιλαμβάνεται την εθνική ευθύνη του ομογενειακού τύπου ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πορεία του Ελληνισμού προς το μέλλον.

Ομοτ. Καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης

Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού