Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση νέων της ελληνικής κοινότητας!

Το πρώτο Greek Youth Summit πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον ημιώροφο του κτιρίου της Eλληνικής Kοινότητας.

Το παρών έδωσαν πάνω από 100 άτομα, γεμίζοντας τον χώρο, ενώ ανάμεσά τους υπήρξαν και εκλεκτά στελέχη της παροικίας, όπως ο πρόεδρος της κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, αλλά και αρκετοί ομογενείς μαθητές, σπουδαστές και νέοι επαγγελματίες.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβαν οι Ντιν Κοτσιάνης και Βασίλης Βερβατάκης, ενώ στο πάνελ συμμετείχαν οι Ολυμπία Νέλσον, Χρήστος Καρκάνης, Γιάννης Λεβέντης και Τάσος Σγαρδέλης.

Ο εκ των παρουσιαστών της βραδιάς, Ντιν Κοτσιάνης. Φώτο: Νέος Κόσμος

Την βραδιά άνοιξε ο κ. Παπαστεργιάδης, με ομιλία του προς το νεαρό ηλικιακά κοινό, τονίζοντας τη δυναμική της κοινότητας και τις ενέργειες που έχει ήδη φέρει εις πέρας αλλά και που θα αναλάβει στο μέλλον, συμπληρώνοντας πως η δική του πορεία ως πρόεδρος θα ολοκληρωθεί στο τέλος της παρούσας θητείας του και στη συνέχεια θα κληθούν οι ίδιοι να αναλάβουν τις τύχες της παροικίας.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν ορισμένα κρίσιμα θέματα όπως το στίγμα που μπορεί να έχει αφήσει στους νέους ομογενείς η σύνδεσή τους με την παροικία, αλλά και πιθανοί τρόποι μεταφοράς των ιδεών και παραδόσεων της ελληνικότητας προς τις επόμενες γενιές με τρόπο ελκυστικό για τις ίδιες.

Παράλληλα προτάθηκαν τρόποι μέσω των οποίων μπορεί η νέα γενιά, η οποία έρχεται τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες εντός της παροικίας, να βρει σημεία επαφής με την παλιά που με τον καιρό παραδίδει την σκυτάλη.

Τα μέλη του πάνελ (από αριστερά): Χρήστος Καρκάνης, Τάσος Σγαρδέλης, Ολυμπία Νέλσον και Γιάννης Λεβέντης.

Τέλος, οι οργανωτές της βραδιάς παρουσίασαν και τρεις καινοτόμες όσο και φιλόδοξες ιδέες τις οποίες θα επιχειρήσουν μέσω της καμπάνιας χρηματοδότησης kickstarter να κάνουν πράξη.

Η πρώτη εξ’ αυτών είχε να κάνει με μια ελληνική εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) για το HTC VIVE, η οποία αν τελικά δημιουργηθεί θα είναι διαθέσιμη στο προσεχές Φεστιβάλ “Αντίποδες”.

Η δεύτερη πρόταση είχε να κάνει με την ανέγερση ενός ποσού για την δημιουργία μιας εικόνας ελληνικού περιεχομένου σε κεντρικό σημείο της Μελβούρνης από τους διεθνούς φήμης ζωγράφους γκράφιτι Pichiavo.

Στην ομιλία του, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης ενθάρρυνε τους νέους να εμπλακούν στα της παροικίας. Φώτο: Νέος Κόσμος

Τέλος, η τρίτη πρόταση είχε να κάνει με την συγκέντρωση ενός ποσού για ένα μπάρμπεκιου δωρεάν προς όλους την ημέρα της γιορτής των Θεοφανείων από την Ενορία της Παναγίας Καμαριανής στο Red Hill.

Η βραδιά έκλεισε αφήνοντας τους παρευρισκομένους με άριστες εντυπώσεις κι έναν αέρα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο για τη παροικία να πνέει στην αίθουσα.

Τα όσα συζητήθηκαν και προτάθηκαν αφήνουν πολλές ελπίδες για το μέλλον. Θα έχει ενδιαφέρον να φανεί πόσα από αυτά θα καταφέρουν να γίνουν πράξη!

πηγή:Neoskosmos.com