Κατηγορείται για ανθρωποκτονία η θετή κόρη του ομογενή Τζον Ντεγκορπόντε

Νέα Υόρκη. Η Σοφία Νεγκροπόντε (Sophia Negroponte), θετή κόρη του ομογενή πρέσβη και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Νεγκροπόντε συνελήφθη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 13 Φεβρουαρίου 2020 και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού.

Η 27χρονη βάσει του κατηγορητηρίου φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον 24χρονο Yousuf Rasmussen στο Ρόκβιλ Σίτι του Μέριλαντ και κρατείται στο Montgomery County Detention Center.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι όταν έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος οι άνδρες των πρώτων βοηθειών ήταν πλέον αργά, διότι ο 24χρονος είχε ήδη υποκύψει στα τραύματά του.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι το θύμα και η κατηγορούμενοι ήταν γνώριμοι και το μοιραίο εκείνο βράδυ φιλονικούσαν.

Η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη τα δικαστικά έγγραφα, ανέφερε ότι το μοιραίο εκείνο βράδυ η φερόμενη ως δράστης και το θύμα έπιναν μαργαρίτα στο διαμέρισμα επί της Λεωφόρου West Montgomery Avenue στο Ρόκβιλ Σίτι του Μέριλαντ και ότι μία περίπου ώρα πριν το μοιραίο στο σπίτι εισήλθε και ένας άλλος άνδρας ο οποίος μετά το τραγικό συμβάν κάλεσε το 911.

Ο ανώνυμος, προς το παρόν, μάρτυρας περίμενε τους αστυνομικούς στην είσοδο του σπιτιού και τους οδήγησε στο διαμέρισμα και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος έφτασε στο διαμέρισμα λίγο πριν τις 10.00 μ.μ. της Πέμπτης, 13 Φεβρουαρίου 2020, ότι οι δύο νέοι έπιναν και ότι παρακολουθούσαν τηλεόραση.

Σε κάποιο σημείο άρχισαν να φιλονικούν αναμεταξύ τους και μάλιστα άρχισαν την πάλι στο δάπεδο. Μετά από λίγο ηρέμισαν και συνέχισαν να παρακολουθούν την τηλεόραση.

Μετά από λίγο άρχισαν να φιλονικούν και πάλι. Όταν το θύμα προσπάθησε να πάρει το κινητό του από την τσάντα του η 27χρονη φέρεται να έγινε έξαλλη. Πήρε ένα κουζινομάχαιρο και επιτέθηκε στον 24χρονο στο λαιμό.  Ο 24χρονος έπεσε αιμόφυρτος και η Σοφία Νεγκροπόντε φέρεται να παρακαλούσε τον Θεό να μην πεθάνει.

Η Νταϊνα Νεγκροπόντε, σύζυγος του ομογενή δήλωσε στους δημοσιογράφους της Washington Post ότι είναι συντετριμμένοι, ότι την αγαπούν και ότι παραμένουν στο πλευρό της.

Η Σοφία, βάσει των δηλώσεων της μητέρας της,  προσπαθούσε να ζήσει μόνη της και να συνεχίσει τις σπουδές της.

Ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος ομογενής Τζον Νεγκροπόντε την δεκαετία του ‘80 είχε διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ονδούρα (Κεντρική Αμερική) όπου μαζί με τη σύζυγό του Νταϊάνα είχαν υιοθετήσει πέντε παιδιά μεταξύ των οποίων και η Σοφία.

Ο Τζον Νεγκρεπόντε γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1939, αλλά ο πατέρας του καταγόταν από τον Κάμπο Χίου και ασχολείτο με τη ναυτιλία. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2001 ανέλαβε τη θέση του μονίμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, με πρόταση του προέδρου Μπους. Εισήλθε στο Διπλωματικό Σώμα το 1960. Μεταξύ άλλων, ήταν πρέσβης στην Ονδούρα από το 1981 μέχρι το ’85, υφυπουργός Εξωτερικών στο τμήμα Διεθνών Περιβαλλοντικών και Επιστημονικών Θεμάτων από το 1985 μέχρι το ’87, αναπληρωτής βοηθός στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας από το 1987 μέχρι το ’89 και μετά πρέσβης στο Μεξικό και τις Φιλιππίνες για 4 και 3 χρόνια αντίστοιχα.

Από το 2004-2005 διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στο Ιράκ, ενώ το 2005-2007 διετέλεσε διευθυντής Εθνικής Ασφάλειας. Από το 2007 – 2008 διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Το 2004 η Χιακή Ομοσπονδία του απένειμε το Ομήρειο Βραβείο, το οποίος όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις είναι ένα από τα πιο αξιόλογα βραβεία που απονέμει η ομογένεια.

 

πηγή:anamniseis.net