Τη βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» και μάλιστα άμεσα, λόγω της άρνησής του να εμφανιστεί ενώπιον του κλιμακίου της Προανακριτικής Επιτροπής, αποφάσισε ο Πρόεδρος και οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ (Γ. Μπούγας, Θ. Πλεύρης, Β Κεγκέρογλου), που έχουν μεταβεί στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό ένταλμα έχει ήδη εκδοθεί και ξεκινά η αναζήτησή του από την ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο ο μάρτυρας θα εντοπιστεί, καθώς όπως λέγεται το καθεστώς που τον διέπει δεν προβλέπει ύπαρξη διεύθυνσης κατοικίας παρά μόνο ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με το τμήμα προστατευόμενων μαρτύρων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ως επιχείρημα της μη εμφάνισής του ο αποκαλούμενος «Σαράφης» επικαλείται το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι όροι εξέτασης που είχε θέσει δια επιστολής του, δηλαδή, αυτών της εξέτασης με μετάδοση ήχου με αλλοιωμένη φωνή από άλλη αίθουσα, επειδή όπως ισχυρίζεται φοβάται αντίποινα και για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του.

Στάση αναμονής τηρεί ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, για το ενδεχόμενο εντοπισμού του μάρτυρα και εμφάνιση ενώπιον του πενταμελούς κλιμακίου της Επιτροπής.

Πηγή: Από skai.gr

Print Friendly, PDF & Email