Πολιτισμός και νεολαία στο επίκεντρο των σχεδιασμών της ΓΓΑΕ με την επτανησιακή ομογένεια

Κέρκυρα.- Την Κέρκυρα επισκέφθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης και ομιλητής στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Η Γενοκτονία των Ποντίων» του Τμήματος HJ-34 Corcyra AHEPA και της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία και ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 100 ετών από το ιστορικό γεγονός. Στη διάρκειά της παρουσιάστηκαν πραγματικές μαρτυρίες και ιστορικά ντοκουμέντα, καθώς και το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του κ. Νίκου Ασλανίδη με τίτλο «Η μπάντα», μέσω του οποίου γνωστοποιούνται άγνωστες πτυχές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Συνεργασία Χρυσουλάκη με τη Δήμαρχο Κερκυραίων

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων, κα Μερόπη Υδραίου, και συζήτησε για τη συνεργασία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Δήμου με δράσεις που ενισχύουν τους δεσμούς των αποδήμων που κατάγονται από το νησί με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, όπως για παράδειγμα η φιλοξενία νεαρών ομογενών σε κατασκηνώσεις του Δήμου Κερκυραίων, καθώς και με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που προωθούν τη μακρά μουσική παράδοση της Κέρκυρας στους Έλληνες της Διασποράς. Συζητήθηκε επίσης μια σειρά άλλων δράσεων που πρόκειται να ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον.

O Γενικός Γραμματέας Χρυσουλάκης συναντήθηκε επίσης με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, καθώς και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στους ομογενείς επτανήσιους και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων προκειμένου να ενισχυθούν οι πολιτιστικές ανταλλαγές με την πατρίδα στην ομογένεια από όλα τα νησιά των Επτανήσων στο μέλλον.