ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Απεργοσπαστικά, αλλά με Ευπρέπεια…

Απεργούντων και των μελισσών μου, αναλαμβάνω να τις αναπληρώσω, έστω και δίχως κεντρίσματα και τσιμπήματα! Και χωρίς φωτογραφίες. Δηλαδή, με Ευπρέπεια.

 

 

Εντυπωσιάζει η πρόταση τριών Γάλλων πολιτών, των: « Pierre Berringer, Νίκαια, εκδότης – Yves Canier, Μπεζανσόν – καθηγητής κλασικής φιλολογίας -Catherine Teuler, Παρίσι – καθηγήτρια αγγλικής» η Ελληνική Γλώσσα να καταστεί η επίσμη Γλώσσα της Ευρωπαίκής Ένωσης! Βέβαια, όπως εξηγούν,  «το ζητούμενο δεν είναι να επιβληθεί καθολική εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, αλλά απλούστατα να της αναγνωριστεί – ως γλώσσας που συμβολίζει το ευρωπαϊκό πνεύμα- το στάτους της επίσημης γλώσσας της Ένωσης».

 

Ωστόσο, πάλι με τα δικά τους λόγια, «Αυτό που προτείνουμε, είναι ένα είδος μαγικού που μας φαίνεται μάλλον αυτονόητο, παρά τρελό, και που δύναται να μεταμορφώσει τον πολίτη κάθε χώρας σε πραγματικό πολίτη της Ευρώπης. Έχουμε πράγματι την βεβαιότητα, ότι οι Ευρωπαίοι θα κολακεύονταν αν έχαιραν κατ’ αυτόν τον τρόπο μιας απτής αίσθησης του ανήκειν σε έναν πολιτισμό, ο οποίος τους συναρπάζει, ενώ, μέσα από την συμβολική αυτή προσχώρηση θα μπορούσαν να αντλήσουν την ελπίδα και την βούληση για μία Ευρώπη ισορροπημένη, που θα δώσει εκ νέου προτεραιότητα στον άνθρωπο και στην τελείωσή του».

 

Αυτά, σε όσους (υποτίθεται) εργάζονται σήμερα για να προωθήσουν στην ΟΥΝΕΣΚΟ το αίτημα για καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού».