Κύκλωμα αστυνομικών πουλούσε πλαστά έγγραφα σε επικίνδυνους κακοποιούς και παράτυπους μετανάστες

Αθήνα.- Δικογραφία σε βάρος έξι συνολικά αστυνομικών που προμήθευαν Αλβανούς κακοποιούς με βαριά εγκληματική δραστηριότητα και παράτυπους μετανάστες με πλαστά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια, σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε το 2018 και διαπιστώθηκε ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε διάφορες υπηρεσίες της Αττικής, προμήθευαν Αλβανούς κακοποιούς που ήταν μέλη κυκλωμάτων και παράτυπους μετανάστες με παράνομα έγγραφα σε τιμές που έφταναν από 3.000 έως 40.000 ευρώ.

Μάλιστα, αυτό ήταν γνωστό στις τάξεις των παράτυπων μεταναστών, καθώς πήγαιναν στοχευμένα και ζητούσαν τους συγκεκριμένους αστυνομικούς.

Πρόκειται για πέντε αστυφύλακες και έναν ανθυπαστυνόμο που υπηρετούσαν στα αστυνομικά τμήματα Παγκρατίου, Βριλησσίων, Ελευσίνας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Οι μετανάστες με τα πλαστά έγγραφα που λάμβαναν «βαφτίζονταν» Έλληνες, ενώ τα ηγετικά στελέχη των παράνομων κυκλωμάτων που έστελναν τους μετανάστες στους αστυνομικούς ήταν από την Ισπανία, την Γαλλία και την Ολλανδία.

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς είναι γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην Αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομα της στην έρευνα, ενώ οι υπόλοιποι υπηρετούσαν σε υπηρεσίες που μπορούσαν να εκδίδουν τα πλαστά έγγραφα.

Μετά την υποβολή της δικογραφίας ο εισαγγελέας διέταξε την συνέχιση της έρευνας, η οποία ολοκληρώθηκε και συμπληρώθηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε συνεργασία και με ξένες προξενικές αρχές.