Μια ακόμα γιορτή για τη νοτιο-ιταλική και μεσογειακή κουλτούρα με τους καλεσμένους Enza Pagliara & Dario Muci, Tarantula Garganica, Luciano Castelluccia, Davide Ierardi και Diluss καθώς και μια ολόκληρη και συναρπαστική σειρά ντόπιων καλλιτεχνών από ιταλικές και γενικότερα μεσογειακές παραδόσεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη οργάνωση του Φεστιβάλ Taranta, που θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου σε χώρους όπως το Darebin Arts Centre, Meat Market, CoAsIt και Istituto Italiano di Cultura.

Το Φεστιβάλ Taranta περιλαμβάνει περισσότερες από 15 εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, χορευτικά και μουσικά εργαστήρια, έκθεση τέχνης, after-party για όσους δεν μπορούν να σταματήσουν να χορεύουν, ακόμα και πρωινό με τους καλλιτέχνες, δίνοντας στο κοινό της Μελβούρνης μια σπάνια ευκαιρία να ακούσει, να νιώσει και να παρακολουθήσει τη σύγχρονη λαϊκή κουλτούρα της Νότιας Ιταλίας και της Μεσογείου.

Η γνωστή σε όλους Kavisha Mazzella. Φώτο: Supplied

Είναι σίγουρο ότι το κοινό θα μείνει άκρως εντυπωσιασμένο από την αποκλειστική παράσταση των Enza Pagliara και Dario Muci, από τις πλέον αντιπροσωπευτικές φωνές της περιοχής της Απουλίας και της λαϊκής αναγεννητικής μουσικής της Νότιας Ιταλίας. Οι δύο αυτοί καλλιτέχνες βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στην πρωτοπορία της ευρωπαϊκής λαϊκής σκηνής, αναμιγνύοντας ξεχασμένα τραγούδια από τη χερσόνησο του Salento στο πλαίσιο του παρόντος. Με το νέο τους έργο «MARÈA» παρουσιάζουν μια νέα πρόταση περί παράδοσης πάντα εν κινήσει. Οι Enza και Dario θα συνοδεύονται από το τοπικό συγκρότημα Santa Taranta, ένα από τα σημαντικότερα και συναρπαστικά συγκροτήματα λαϊκής μουσικής στην Αυστραλία.

Προερχόμενο από τη χερσόνησο Gargano το συγκρότημα Tarantula Garganica προωθεί μια μουσική η οποία έρχεται τόσο από τις παλαιοχριστιανικές παραδόσεις, “παντρεύοντάς” το με το ρυθμό της ταραντέλας και τους ισχυρούς ακουστικούς ήχους του σήμερα.

Και τα δύο αυτά συγκροτήματα θα εμφανιστούν την Παρασκευή, 13 Μαρτίου στο Gala Concert στο Meat Market in North Melbourne, με την υποστήριξη του κορυφαίου φλαμένκο μουσικού και χορευτικού συγκροτήματος της Αυστραλίας Arte Kanela.

Παρουσιάζονται επίσης αρκετοί ντόπιοι καλλιτέχνες όπως οι Allara, Daniel Jaregui, Kavisha Mazzella, Mirko Guerrini και Santa Taranta. Επίσης, το συγκρότημα Zourouna σε μουσική Μέσης Ανατολής, η προοδευτική Κρητική μπάντα Delyrium, το project Rustica, η βαλκανική μπάντα Opa Bato, η ιταλική παραδοσιακή Banda Bellini και η Melbourne School of Tarantella.

Οι Enza Pagliara και Dario Muci. Φώτο: Supplied

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί μια έκθεση της επισκέπτριας Ιταλίδας καλλιτέχνιδας Laura Cionci στο Darebin Arts Centre.

Η νικήτρια των Βραβείων ARIA και επικεφαλής χορωδίας Kavisha Mazzella θα παρουσιάσει εργαστήρια τραγουδιού 4 ημερών με στόχο τη δημιουργία της Taranta Festival Choir που θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ.

Ως είθισται σε ένα πολιτιστικό φεστιβάλ από την περιοχή της Μεσογείου, το φαγητό αποτελεί βασικό στοιχείο του προγράμματος με ένα μακρύ παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα Pugliese με κρασί και ζωντανή μουσική από τους Ιταλούς καλλιτέχνες Luciano Castelluccia και Peppe Totaro το Σάββατο, καθώς και πρωινό στο Brunetti’s και μεσημεριανό στο iPugliesi με ορισμένους καλλιτέχνες την Παρασκευή.

Η αφίσα του Φεστιβάλ. Φώτο: Supplied

Το Σάββατο το φεστιβάλ θα συνεχιστεί στο Joanie’s Baretto στο Thornbury, με νυχτερινούς ήχους DJ, ενώ την Κυριακή το βράδυ το πάρτι θα κλείσει στο Oliva Social στο Preston.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη των Co A.It και της Regione Puglia και των χορηγών της Divella, Global Association of International Artists (GAIA), Nixora, Istituto Italiano di Cultura, Uno Build Construction and Maintenance και τIPugliesi. Υποστήριξη για το φεστιβάλ παρέχεται επίσης από την Federazione Pugliese d’Australia, City of Darebin και Victorian Multicultural Commission.

Για το πλήρες πρόγραμμα και εισιτήρια εδώ: www.tarantafestival.com.au
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Salvatore Rossano στον αριθμό 0422 135 202. Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email