ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ποιος Κορονοϊός; Ολυμπιακός και “κάηκε” ο Πειραιάς και όλη η χώρα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ποιος Κοροναϊός; Ολυμπιακός! Ε, πάει. Αφού και ο Κορονοϊός δηλώνει πλέον, μετά τη συντριβή της Άρσεναλ, …Ολυμπιακός,  έξι χιλιάδες οπαδοί του θρύλου έγιναν ένα κουβάρι στο Emirates Stadium! Αγκαλιές, φιλιά, άνδρες με άνδρες, γυναίκες με άνδρες, γυναίκες με γυναίκες! Ποιος κοιτούσε ποιον αγκάλιαζε και ποιόν φιλούσε; Εκείνη τη μαγική στιγμή που ο Ελ Αραμπί  «έσπρωχνε» την μπάλα στα δίχτυα του Λένο,  κανείς δεν ήξερε που βρισκότανε, τι γινότανε και τι ζούσε. Παραμύθι; Κρίση πανικού;

Η θριαμβευτική ιαχή των φιλάθλων του Ολυμπιακού από το Λονδίνο, έφθανε μέχρι τον Πειραιά! Μόλις μπήκε το γκολ της πρόκρισης, δευτερόλεπτα πριν λήξει ο … διασπείρον εγκεφαλικά αγώνας, κοντά στη μία τα ξημερώματα, ώρα Αθήνα, μια μυριόστομη φωνή, ένας εκκωφαντικός θόρυβος και  ποτήρια που έσπαζαν κατά δεκάδες, έσκισαν το πέπλο της νύκτας στην Φρεαττύδα. Μια και δυο φωτοβολίδες έκαναν τη νύχτα μέρα. Πάνω από εκατό φίλοι της Πειραιώτικης Ομάδας είχαν μαζευτεί και έβλεπαν τον αγώνα από συνδρομητικό κανάλι, σε γνωστή σπορ-καφετέρια της πλατείας.

Κάποιοι άλλοι, πιο “συντηρητικοί”, και, προφανώς, απογοητευμένοι από την πρώτη ήττα στο Καραϊσκάκη, που είχαν πέσει για ύπνο (!) πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους: Σεισμός, φώναξαν, έγινε σεισμός! Μπα, καλέ, “σεισμός” όντως έγινε, αλλά διαφορετικός σεισμός από τον τεκτονικό!  Οι «κόκκινοι» γλεντούσαν με την καρδιά τους το δεύτερο σωτήριο τέρμα! Αυτό, που έστειλε τον Ολυμπιακό στους 16 και τους φίλους του στους  …καρδιολόγους!

Περίμεναν το τελευταίο λεπτό του αγώνα για να «χτυπήσουν» το θεριό, την Άρσεναλ. Εκείνο το 1-1 που είχε διαμορφωθεί στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Λονδρέζους να ισοφαρίζουν είχε «παγώσει» τους φίλους της Πειραιώτικης ομάδας. Δεν έλειπαν και οι αισιόδοξοι. Ακόμη και οι υπεραισιόδοξοι: Θα τους βάλουμε άλλα δύο, να δείτε, έλεγαν και στοιχημάτιζαν ότι το παιχνίδι θα έληγε 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού!

Τώρα, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μάλλον θα πρέπει να  ανάψουμε λαμπάδα στον Ομπαμεγιάνγκ, που στα 3” πριν ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα, και των δύο ημιχρόνων των παρατάσεων, μέσα από τη μικρή περιοχή ο παίκτης της Άρσεναλ έπιασε κεφαλιά μπροστά σε άδειο τέρμα και έστειλε την μπάλα …άουτ! Έτσι έχασε την πρόκριση η Άρσενάλ και την πήρε ο Ολυμπιακός! Καημός δικός μας, δεν είναι!..  Ας τα βρουν μεταξύ τους…

Μόλις συνειδητοποίησαν τι πήγαν να πάθουν και από τι γλύτωσαν στην τελευταία φάση του αγώνα, «στην εκπνοή» του,  οι Ερυθρόλευκοι φίλαθλοι, ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Έστησαν ελληνικό πανηγύρι στο Λονδίνο, που γιόρταζε κι αυτό, την έξοδό του από την ΕΕ!

Πάντως, εδώ που τα λέμε, όλα είναι ένα ντέρμπι. ντέρμπι, ο Κοροναϊός, ντέρμπι ο Ολυμπιακός, ντέρμπι οι Λαθρομετανάστες που απειλούν να επαναστατήσουν εάν, λένε, τους «μαντρώσουμε» σε δομές εγκλεισμού!

Και όσο να πεις αντί να ξεσηκωθούν «της γης οι κολασμένοι», ξεσηκώθηκαν οι δικοί μας οι Χιώτες και οι Λέσβιοι και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς τόσο, που ο Κυριάκος έσπευσε άρον –άρον να αποσύρει από τα νησιά τις αστυνομικές δυνάμεις, και τώρα ζητάει να συνδράμουν και οι Ευρωπαίοι στην αντιμετώπιση της κατάστασης που ο Ερντογάν την έκανε κόλαση καθώς άνοιξε τα σύνορα και 300 νέοι λαθρομετανάστες μπήκαν σε ελληνικό έδαφος χθες! … Αμ, κύριοι της Ενωμένης (στα χαρτιά!) Ευρώπης,  δεν κοπιάζετε και από τα μέρη μας (σας); Σάματις τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προστατεύουμε; Εσείς που βοσκάτε, που θάλεγε και ο Καραγκιόζης…

Ας είναι, κέρδισε ο Ολυμπιακός!  Όλα τα άλλα,  είναι δευτερευούσης σημασίας ζήτημα, για το Ελλαδιστάν!.. Ακόμη και ο Κορονοϊός! Κι ας μην αστειεύεται αυτός!