Πήρε… φωτιά η μονταζιέρα του Ερντογάν πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο!

Νέες, απίστευτες προκλήσεις από τον Ερντογάν με συνεχή fake news! Μιλά για δύο νεκρούς, δίνει συμβουλές στην ΕΕ και ρίχνει “άκυρο” στην Σύνοδο της Σόφιας λόγω… Ελλάδας! Την ίδια ώρα, το “βρώμικο παιχνίδι” του αποκαλύπτεται.

Είναι αδίστακτος και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν είναι κάποιος “τυχαίος” στην διεθνή πολιτική σκηνή.

Βλέπει τι γίνεται, “ζυγίζει” τα δεδομένα και για μια ακόμη φορά λέει αυτά που… πρέπει να πει, όταν πρέπει να τα πει.

Πότε είναι αυτό; Τώρα! Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, ο Ερντογάν συνέχισε τα… fake news, προκάλεσε… Ελλάδα και Ευρώπη και έστρωσε το έδαφος για μια ακόμη μέρα έντασης!

Αυτή, βεβαίως, θα είναι η αυριανή και όπως προαναφέραμε, ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα τυχαία. Συνεπώς ας δούμε αναλυτικά τι είπε και γιατί τώρα.

Τι είπε ο Ερντογάν

Και τι δεν είπε για να ακριβολογούμε. Είπε ότι “δυστυχώς η ΕΕ και ο κόσμος δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση της Τουρκίας που φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες”.

Κατηγόρησε ακόμα την Ευρωπαϊκή Ένωση πως δεν τήρησε την συμφωνία της με την Τουρκία, ενώ δήλωσε αδιάφορος για το ένα δισ. ευρώ της ΕΕ εφόσον η Τουρκία έχει ήδη ξοδέψει 40 δισ. δολάρια και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι… κάπου θα βρει το ποσό αυτό.

Ποιο ήταν το χειρότερο που είπε όμως; Το ότι “σήμερα οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες. Υπάρχει ακόμη ένας βαριά τραυματίας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να κρατούνται με το ζόρι σε μία χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους ελεύθερη βούληση θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας».

Αυτό φυσικά δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ελληνική κυβέρνηση και την αστυνομία, με τον Ερντογάν να δείχνει ξανά αποφασισμένος να κάνει “παιχνίδια” στις πλάτες αθώων ανθρώπων.

Επιπλέον, ο Ερντογάν έδωσε και… συμβουλές: «Αύριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου θα επισκεφτεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ίσως δουν την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα. τους συμβουλεύω να δουν τι κάνουν οι αρμόδιοι της Ελληνικής ακτοφυλακής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αποκάλυψε πως δεν θα δώσει το παρών στην τριμερή Σύνοδο στην Σόφια, μεταξύ της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, εξαιτίας της συμπεριφοράς της χώρας μας απέναντι στους μετανάστες! “Το ότι οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν έναν, επηρέασε το ζήτημα αρνητικά”, τόνισε.

Γιατί τα είπε τώρα ο Ερντογάν

Το timing, όπως προαναφέραμε, δεν είναι ποτέ θέμα τύχης για τον Τούρκο Πρόεδρο. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τον Έβρο την Τρίτη, 03.03.2020, μαζί με την… μισή Ευρώπη, ο Ερντογάν θέλει να ασκήσει πίεση στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεύτερος λόγος όσον αφορά στο… γιατί τώρα; Διότι πριν λίγες ώρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορά της. Κάτι που βεβαίως μεταφράζεται ως στήριξη στην πολιτική που έχει χαράξει η κυβέρνηση και ταυτόχρονα ως πίεση σε αυτήν του Ερντογάν.

 

Το… βρώμικο παιχνίδι του ο Ερντογάν!

Η τακτική του Τούρκου προέδρου, πάντως, είχε φανεί και λίγες ώρες νωρίτερα. Την ώρα που η Τουρκία έστηνε την μία… προβοκάτσια μετά την άλλη, την ώρα που ο Ερντογάν παίζει παιχνίδια στις πλάτες αθώων ανθρώπων, την ώρα που η γειτονική χώρα καθοδηγεί κανονικότατα τους πρόσφυγες σε σημεία που θεωρεί πως είναι ιδανικά ως “πέρασμα” (σ.σ. όπως φαίνεται και από τις μαρτυρίες), τα δεδομένα μοιάζουν να αλλάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος, στο Live News το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ενισχύονται οι δυνάμεις στον Έβρο και το βάρος πέφτει στα ελληνικά νησιά.

Μετά από επικοινωνία με αρμόδιο υπουργό που χειρίζεται την υπόθεση και βρίσκεται στην “καρδιά” των γεγονότων, προκύπτει πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και ενίσχυση δυνάμεων στα νησιά, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, η πληροφόρηση που υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση λέει πως οι Τούρκοι θα “καθοδηγήσουν” πιο νότια τους πρόσφυγες προς τα ελληνικά νησιά με “σύμμαχο” σε αυτό το σχέδιο και τον καιρό που καλυτερεύει σταδιακά.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην θαλάσσια γραμμή μας με την Τουρκία περισσότερα από 60 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού που περιπολούν ασταμάτητα, ανεφοδιάζονται κι επιστρέφουν“, τόνιζε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το βάρος, λοιπόν, πέφτει πια στα ελληνικά νησιά, με την Ελλάδα να προσανατολίζεται στο να “θωρακίσει” και αυτή την “οδό”, καθώς και ο ίδιος ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται πως από τον Έβρο δεν υπάρχει “πέρασμα”.

Στην περιοχή γίνονται συνεχώς ασκήσεις με βολές, ενώ όπως ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο Live News, “όλες οι βολές γίνονται μα κατεύθυνση ανατολικά“, με ό, τι αυτό σημαίνει σε επίπεδο σημειολογίας.

Πηγή:newsit.gr