ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Σκόρπια τσιμπολογήματα

Καλά, το να τον βραβεύουν οι δικοί του το καταλαβαίνουμε. Άσχετα που δεν μας είπαν και γιατί ακριβώς τον βράβευσαν. Και το να τον χειροκροτούν οι δικοί του άνθρωποι και αυτό το καταλαβαίνουμε. Αλλά να μιλάει ο ίδιος  γι αυτό  που του εδόθη και το έχασε, όπως το έχασε, αυτό πια δεν το καταλαβαίνουμε! “Ούτε δια τούτου ούτε άνευ τούτου”. (Αρίστιππος, 435-355 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος)

Μέχρις εδώ.  Και ο νοών νοείτω.

 

Δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμη, αλλά μετά τον Κοροναϊό τίποτα δεν θα είναι ίδιο με το πριν. Ας ελπίσουμε ότι με αφορμή τον ιό θα ξεπεράσουμε κάποιες από τις παραδοσιακές; Ιδιότητές μας!  Όπως π.χ. να αγνοούμε τις απαγορεύσεις των αρχών. Και όχι μόνο να τις αγνοούμε, αλλά να κάνουμε και το ακριβώς αντίθετο! Με μία λέξη, ξεροκέφαλοι!

 

Ο Τρικαλινός Σύλλογος Νυρεμβέργης έχει την 5η «Γιορτή φασολάδας»  το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020. Όταν «ψοφάς» για διασκέδαση και χορό, όταν αποζητάς στην ξενιτιά τη συναναστροφή με συμπατριώτες σου …γιορτάζεις μέχρι  και τα φασόλια!..

 

 

Α, να μην ξεχάσουμε, χρόνια πολλά σε ΟΛΕΣ τις …μέλισσες!  Ναι, καλέ, γιορτή της Γυναίκας, σήμερα. Και, όπως είπε η  Σιμόν ντε Μπωβουάρ, (1908-1986, Γαλλίδα συγγραφέας) “Δεν γεννιέσαι γυναίκα. Γίνεσαι γυναίκα”. Χρόνια σας πολλά!