Μόδα & Covid – 19

Της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μαζί με τον Bulgari και τον DolceGabbana, ο όμιλος Armani στηρίζει τα ιταλικά νοσοκομεία στον αγώνα κατά της επιδημίας του Covid-19. Η δωρεά ύψους 1.250.000 ευρώ στα νοσοκομεία δεν μας κάνει εντύπωση γιατί πολλές φορές ο ίδιος έχει δείξει την αγάπη για την πόλη του.

Ο οίκος Bulgari έκανε την αρχή, ενίσχυσε το ερευνητικό τμήμα της Ρώμης για την απομόνωση του ιού, στο οποίο και διακρίθηκαν. Ο DomenicoDolce και ο StefanoGabbana αποφάσισαν να κάνουν μια σημαντική δωρεά για μια μελέτη του πανεπιστημίου Humanitas της Ιταλίας, σε συνεργασία με λοιμωξιολόγους.

Με γρήγορα αντανακλαστικά η πασαρέλα του Armani ακυρώθηκε για το κοινό. Στη θέση της δόθηκε η εικόνα από ένα άδειο θέατρο χωρίς κόσμο αλλά γεμάτο με τις εντυπωσιακές δημιουργίες του οίκου, μέσω livestream -ζώντανη μετάδοση- σε όλο τον κόσμο μέσω των socialmedia.

Το ιταλικό VanityFair στο τεύχος που μόλις κυκλοφόρησε, συγκέντρωσε 64 φωνές από προσωπικότητες της χώρας, διάσημους και μη. Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, γιατροί, σχεδιαστές και πολλοί ακόμα μοιράζονται τις ιστορίες τους. Η διανομή έγινε δωρεάν στις πόλεις που έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας-καραντίνα, για να κρατάει συντροφιά στον κόσμο στα σπίτια. Οι εργαζόμενοι έβαλαν τα δυνατά τους, μέσω της εργασίας κατ’ οίκον, για να τονωθεί το ηθικό της χώρας και όχι μόνο. Μια έκκληση στην ενότητα, τον ορθολογισμό και την αίσθηση του καθήκοντος. Πηγή: Protagon.gr

Τέλος, να αναφέρουμε ορισμένα προληπτικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

  1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο ή μάσκα και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  3. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  4. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

Και η Μόδα προστάζει να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και να δείξουμε ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.