H υποκινούμενη «εισβολή» στον Έβρο απέτυχε – Ο υβριδικός πόλεμος μόλις άρχισε

Αθήνα.- Δεκαοχτώ ημέρες μετά την κήρυξη της ασύμμετρης επίθεσης στα σύνορα από τον Ταγίπ Ερντογάν με μεταφορά χιλιάδων μεταναστών σε Έβρο και Τουρκικές ακτές απέναντι από τα Ελληνικά νησιά το σχέδιο του σουλτάνου να αιφνιδιάσει την Αθήνα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ναυάγησε.

Όχι μόνο οι μετανάστες που κατάφεραν να περάσουν ήταν ελάχιστοι αναλογικά αλλά η κύρια αποτυχία της Άγκυρας εστιάζεται στο γεγονός ότι η ύπουλη προσπάθεια αποσταθεροποίησης Ελληνικών εδαφών λειτούργησε αντίστροφα και ‘’ξύπνησε’’ τα αντανακλαστικά της Αθήνας. Για τις Ένοπλες Δυνάμεις την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό η εμπρηστική προσπάθεια των γειτόνων ήταν η ‘’σπίθα’’ σε όσα ακολούθησαν. Ο Έβρος ‘’σφραγίστηκε’’, στα θαλάσσια σύνορα η αντίδραση ήταν δυναμική και μπήκαν ξεκάθαρα ‘’κόκκινες’’ γραμμές . Έτσι σε λίγα μόλις 24ωρα από τα περιβόητα και εν τέλει μόνο για τους τύπους ανούσια Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης περάσαμε στο ‘’ως εδώ’’.

Τον αιφνιδιασμό διαδέχτηκε εκνευρισμός και μια σειρά από άγαρμπες ενέργειες των γειτόνων με στόχο να αναστραφεί έστω επικοινωνιακά το αρνητικό κλίμα τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο κυρίως στο εξωτερικό όπου οι αντιδράσεις κυρίως της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστες για την Άγκυρα.

Με fake news για δήθεν νεκρούς και τραυματίες μετανάστες ο Ερντογάν προσπάθησε να παίξει το χαρτί του ανθρωπιστή ηγέτη και να προσδώσει στην Ελλάδα χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα και με όσα έκανε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Και την ίδια ώρα οι Τούρκοι αξιωματούχοι συνέχιζαν να τους εξαπατούν τους κάνοντας λόγο για δεκάδες χιλιάδες που ήδη πέρασαν τα σύνορα.

Ακόμα και με ‘’στημένα’’ ρεπορτάζ σε μεγάλα παγκόσμια δίκτυα προσπάθησαν οι υπηρεσίες του Ερντογάν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα στρέφεται ενάντια σε γυναικόπαιδα.Αλλά και εκεί απέτυχε.

Η αποστολή στον Έβρο δυνάμεων από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες ήταν για την Άγκυρα η χαριστική βολή στο σχέδιο να μετατρέψει τα Ελληνικά σύνορα σε ‘’ξέφραγο αμπέλι’’ και να εκβιάσει για μία ακόμη φορά Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι υπερπτήσεις Τουρκικών μαχητικών στο Διδυμότειχο, ο εμβολισμός του Ελληνικού πλωτού στην Κω αλλά και η προκλητική συμπεριφορά των πιστών του Ερντογάν αστυνομικών της Οzel Harekat στο ποτάμι αποτελούν ουσιαστικά την παραδοχή από την Άγκυρα της αποτυχίας του σχεδίου και ταυτόχρονα σηματοδοτούν την στάση που θα ακολουθήσουν οι γείτονες το επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο στον Έβρο όσο στα θαλάσσια σύνορα της χώρας αλλά και στον αέρα τις τελευταίες ημέρες οι Ελληνικές Δυνάμεις αντιμετώπισαν νέες προκλήσεις και επικίνδυνες ενέργειες. Τα χειρότερα απλά απέτρεψε η ψύχραιμη στάση που ακολούθησαν αλλά και η εκπαίδευση που διαθέτουν τα ‘’γεράκια’’ της Αεροπορίας, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των πλοίων αλλά ακόμα και τα στελέχη τα οποία περιπολούν μέρα και νύχτα στην παρέμβρια περιοχή.

Στην ασύμμετρη επίθεση η Τουρκία ρίχνει πλέον όλα της τα όπλα. Με μη επανδρωμένα UAV ‘’στοχοποιεί’’ καθημερινά τις Ελληνικές θέσεις πάνω στο ποτάμι. Με ηλεκτρονικά μέσα παρεμβάλει συνεχώς τις Ελληνικές επικοινωνίες ενώ προκαλεί προβλήματα ακόμα και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Με ‘’καμουφλαρισμένα’’ κρατικά στελέχη που υποδύονται τους μετανάστες ψάχνει αφορμές για να δημιουργήσει επεισόδιο. Στήνει κρυφές κάμερες για να ανιχνεύει κάθε κίνηση των δυνάμεων αποτροπής. Ακόμα και πληροφορίες για Τουρκικές ενέδρες πάνω στο ποτάμι με στόχο αιχμαλωσία Ελλήνων στρατιωτικών έχουν φτάσει στο Ελληνικό Επιτελείο.

πηγή:newpost.gr