ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ:  «Όλα εγώ θα τα σκέφτομαι για σας μελισσούλες μου»; (Με προσθήκη)

Οι μελισσούλες μου κοντεύουν να περιέλθουν σε κατάσταση ψυχικού μαρασμού από τον πολυήμερο εγκλεισμό τους μέσα στις κυψέλες!  Πάλι καλά, δηλαδή που δεν σκοτώνονται μεταξύ τους!  Τους λέω ότι είναι ευκαιρία, έτσι όπως στέκουν απομονωμένες στις κηρήθρες τους,  να τα βρουν με τον εαυτό τους, να τον ανακαλύψουν και να τον αγαπήσουν, αλλά που να μ’ ακούσουν! Τους  λείπει η τσάρκα, η περιπλάνηση από ανθό σε ανθό, το κους-κους και όλα αυτά που τα απολαμβάνεις έξω και όχι μέσα στην κυψέλη!

 

Εκεί, στην Ιεραρχία,  δεν έπιασαν τα μηνύματα των καιρών. Κρίμα. Άλλο θρησκευτικό συναίσθημα και άλλο κοινή λογική. Άλλο λατρεία προς το Θείο και άλλο  η έκθεση στο κοροναϊό. Ο Θεός σώζει την ψυχή, όχι τη σάρκα από την αρρώστια και τη φθορά.  Δεν θα κακοπάθει η Θρησκεία ούτε θα διαταραχτεί η σχέση των πιστών με το Θείον επειδή κλείνουν πρόσκαιρα οι εκκλησίες για να αποφευχθεί  διασπορά του ιού..  Ο Θεός βρίσκεται μέσα σε κάθε πιστό.  Και εκεί, είναι ασφαλής.

 

Ανοίξτε, βιβλία, ακούστε μουσική, κεντήστε οι κοπέλες, ζωγραφίστε αν τα καταφέρνετε και εάν δεν τα καταφέρνετε. Α, και ευκαιρία να «κατεβεί» το πατάρι, να νοικοκυρευτεί η αποθήκη, να φτιαχτούν πρίζες, βρύσες, καρέκλες, και ό,τι έχει χαλάσει τελοσπάντων μέσα στην κάθε κυψέλη, κηφήνες! Και εάν δεν σας παρηγόρησαν όλα αυτά, σκεφτείτε ότι με την καραντίνα όλες οι ώρες είναι ΔΙΚΕΣ σας! Δεν ανήκουν στα αφεντικά, στους εργοδότες , στο κράτος! Ούτε στη Βασίλισσα! Τώρα κουμαντάρετε εσείς το χρόνο σας,  όπως θέλετε εσείς!

 

Ξέρω, είναι και το οικονομικό! Όσο λιγότερα κι αν ξοδεύετε κλεισμένοι μέσα, πάλι δίχως εισόδημα πρόβλημα είναι… Ε, γι αυτό δεν έχω πρόταση να σας κάνω.  Ούτε λύση να σας δώσω.  Σκεφτείτε και σεις κάποια λύση.  Όλα εγώ θα τα σκέφτομαι για σας μελισσούλες μου;

 

 

Και απορούν οι μελισσούλες μου: Εμείς δεν βρίσκουμε γάντια μιας χρήσης για να προστατευθούμε. Η Μενεγάκη, που βρίσκει κάθε μέρα γάντια, ασορτί,  μάλιστα, με τα ρούχα της;;;