Θετικοί στον κοροναϊό πέντε Ελληνες που ήρθαν με πτήση τσάρτερ από Βρετανία

Αθήνα.- Πέντε Ελληνες, ηλικίας 19 έως 24 ετών, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι Ελληνες επέστρεψαν στην Αθήνα από την Βρετανία με πτήση τσάρτερ και με τον υποχρεωτικό έλεγχο που υποβλήθηκαν βρέθηκαν ότι είχαν κολλήσει τον ιό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται κι άλλα αποτελέσματα από επιβάτες, Ελληνες και ξένους, που βρίσκονταν στις πτήσεις τσάρτερ που έφεραν κόσμο από το Λονδίνο.

Το in.gr και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, είχαν δημοσιεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αρχές ήταν σε συναγερμό καθώς υπήρχαν περιπτώσεις που είχαν συμπτώματα.

Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφερόταν: «Το ενδιαφέρον του ειδικού κέντρου της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή 70 ατόμων στρέφεται στον προέλεγχο  των επιβατών των πτήσεων από Μ. Βρετανία (που πρόκειται να έλθουν αυτά τα 24ωρα στην Ελλάδα) κι ήδη έχουν εντοπισθεί 5-6 περιπτώσεις ατόμων με ύποπτα συμπτώματα για τα οποία έχει ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση.

Ακόμη το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ στη ΓΑΔΑ το τελευταίο 24 ωρο έχει γίνει προσπάθεια ανίχνευσης επαφών για 25  νέους ασθενείς με κοροναϊό κι υπάρχει ήδη ενημέρωση και αρχικά τηλεφωνικά τεστ σε 500 περίπου άτομα που έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους.