Έλληνες γύρισαν από το εξωτερικό και αντί για καραντίνα έκαναν βόλτες

Ταξιδιώτες από διάφορες χώρες επαναπατρίστηκαν το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, με την εντολή που τους δόθηκε να είναι αυτή της καραντίνας για 14 ημέρες.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανάμεσα στα 217 άτομα που ελέγχθηκαν για το αν ακολουθούν τις οδηγίες, οι 13 αποδείχτηκε ότι τις παράκουσαν.

Όπως είχε χαρακτηριστικά: «Έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συμπολίτες μας που έπρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να βρεθούν σε καραντίνα ερχόμενοι αεροπορικώς τις προηγούμενες ημέρες από διάφορους προορισμούς.

Σε σύνολο 217 δειγματοληπτικών ελέγχων, έλεγχοι οι οποίοι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις που βρέθηκαν είτε εκτός είτε πέριξ της οικίας τους και όχι εντός αυτής. Στον καθέναν απ’ αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, κι ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις».

Στο ξενοδοχείο

Ωστόσο, αναστάτωση επικράτησε στο ξενοδοχείο “The Stanley” που βρίσκεται στο Μεταξουργείο, καθώς σ΄αυτό φιλοξενούνται οι 270 Έλληνες που ήρθαν από την Ισπανία και μπήκαν σε υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών. Αυτό διότι οι επαναπατρισθέντες που έφτασαν από Μαδρίτη και Βαρκελώνη και ανάμεσα στους οποίους  ήταν και οι 13 που παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους, μετά το περιστατικό απειθαρχίας, αποφασίστηκε από την Ελληνική αστυνομία να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα εντός του ξενοδοχείου και οι 270. Όπως γίνεται αντιληπτό τα παράπονα αλλά και η αναστάτωση είναι μεγάλη, καθώς δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους, ενώ ήδη ήταν σε καραντίνα και στην Ισπανία.

Και από Ιταλία

Με μία συντονισμένη επιχείρηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού της Αστυνομίας και της διεύθυνσης υγείας της περιφερείας Δυτικής Ελλάδας και εφαρμόζοντας ταυτόχρονα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Πάτρας, η υποδοχή περίπου 110 επαναπατρισθέντων από την Ιταλία.

Το πλοίο κατέπλευσε λίγο πριν από τις 10:00 το βράδυ χθες και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην προβλήτα τρία λεωφορεία της Πυροσβεστικής, τα οποία θα μεταφέρουν στην Αθήνα και στο Αγρίνιο, όσους από τους επαναπατρισθέντες δεν διέθεταν δικό τους μεταφορικό μέσο ή δεν τους ανέμενε με αυτοκίνητο κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, για την μεταφορά των επιβατών που δεν διέθεταν δικό τους μέσο, υπήρξε συνεργασία του ΟΛΠΑ με την Πυροσβεστική. Από νωρίς την Κυριακή βρίσκονταν στο λιμάνι πυροσβέστες εξοπλισμένοι με ειδικές στολές προστασίας και οι οποίοι θα οδηγούσαν τα λεωφορεία και θα συνόδευαν τους επιβάτες.

Όσον αφορά στις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, μόλις φθάσουνε στα σπίτια τους,  όλοι οι επαναπατρισθέντες θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.