Καθολική καραντίνα στη Βρετανία λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Λονδίνο.-Την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορvνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Μπόρις Τζόνσον.

Αυστηρότερους περιορισμούς στην μετακίνηση των ανθρώπων, με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Μπόρις Τζόνσον.

Στο διάγγελμά του ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον περιορισμό της κυκλοφορίας για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Όπως είπε οι εξαιρέσεις αφορούν:

  • Ψώνια
  • Άσκηση, μόνο μία φορά τη μέρα
  • Επισκέψεις στο γιατρό
  • Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Κυκλοφορία μόνο ενός ή δύο ατόμων μαζί εκτός σπιτιού
  • Για εργασία, μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

«Σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του αόρατου δολοφόνου. Και έτσι απόψε θέλω να σας ενημερώσω για τα τελευταία βήματα που παίρνουμε προκειμένου να πολεμήσουμε την ασθένεια και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε», τόνισε σε δραματικό τόνο ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον είπε πως οι πολίτες δεν πρέπει να συναντούν φίλους ή μέλη της οικογένειάς τους με τους οποίους δεν συγκατοικούν.

«Από απόψε το βράδυ, πρέπει να δώσω στον βρετανικό λαό μια πολύ απλή εντολή: πρέπει να μείνετε σπίτι», ανέφερε.

«Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες, η αστυνομία έχει την εξουσία να τους επιβάλει».

Επίσης ανακοίνωσε την απαγόρευση της διεξαγωγής συναθροίσεων, γάμων και άλλων εκδηλώσεων, το κλείσιμο των καταστημάτων και παιδικών χαρών.

Όλα τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα θα κλείσουν, μαζί με βιβλιοθήκες, χώρους λατρείας, είπε, ενώ απαγορεύονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Θα απαγορεύσουμε όλες τις συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων σε δημόσιους χώρους. Τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά για σωματική άθληση, αλλά δεν θα επιτρέπονται συναθροίσεις ατόμων».

«Θα επανεξετάζουμε διαρκώς αυτούς τους περιορισμούς. Θα τους εξετάσουμε ξανά σε τρεις εβδομάδες και θα τους χαλαρώσουμε αν οι αποδείξεις δείξουν ότι μπορούμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.