Ιταλία: 743 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο 24ωρο

Αθήνα.- Στην Ιταλία σημειώθηκε τη Δευτέρα και πάλι μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών από κορονοϊό, βάζοντας τέλος στην μικρή αισιοδοξία που υπήρχε μετά τη μείωση των κρουσμάτων τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 743 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.249 νέα κρούσματα. 894 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 69.176. Οι νεκροί έφτασαν τους 6.820. Παράλληλα, 8.326 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την ίδια ώρα, 3.396 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 21.937 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 28.697 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 30.703 και οι νεκροί 4.178 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 9.254 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 985. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.948, με 216 νεκρούς.

Πιο αυστηρά μέτρα για όσους δεν σέβονται τους περιορισμούς

Με νέο διάταγμά της η ιταλική κυβέρνηση αυστηροποίησε τα μέτρα για όσους δεν σέβονται τους περιορισμούς που έχουν εγκριθεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στο τέλος του υπουργικού συμβουλίου, πιο αναλυτικά, το νέο διάταγμα προβλέπει ότι:

  • Σε όποιον μετακινείται χωρίς βάσιμη αιτία, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 400 μέχρι και 3.000 ευρώ
  • Προωθείται η εναρμόνιση των μέτρων των περιφερειών και της κυβέρνησης της Ρώμης για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά οι περιφέρειες, αν χρειαστεί, θα μπορούν να υιοθετούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, για ειδικά, κατά τόπους, προβλήματα.
  • Η κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης» συνεχίζει να ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν μέχρι αυτή την ημερομηνία. «Μόλις μπορέσουμε, θα επιστρέψουμε στην κανονική μας καθημερινότητα», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
  • Οι εμπορικές επιχειρήσεις που δεν σεβάστηκαν τους περιορισμούς, τέλος, θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά για διάστημα μέχρι και ενός μηνός.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)