Κοροναϊός : Τρεις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα, στους 25 συνολικά

Στους 25 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από κοροναϊό στη χώρα μας. To τελευταίο θύμα πρόκειται για έναν 70χρονο από τη Γλυφάδα ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Μετά την είδηση για τον θάνατο του 46χρονου στρατιωτικού στην Ξάνθη, άλλοι δυο συμπολίτες μας ένας 64χρονος από τη Δαμασκηνιά και ένας 70χρονος έφυγαν σήμερα νικημένοι από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος ανθυπασπιστής τεχνικού νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ηλικιωμένος από την Ξάνθη έχασε χθες τη ζωή του, από τον κοροναϊό. Για το λόγο καθώς και ότι στην περιοχή καταγράφηκαν εννέα κρούσματα, χωρίς να έχει καταστεί γνωστή η πηγή μετάδοσης, οδήγησε την κυβέρνησης στην απόφαση να θέσει σε καραντίνα μια ολόκληρη κοινότητα.

Συγκεκριμένα σε καραντίνα μπήκε από χθες το απόγευμα η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, όπου για δύο εβδομάδες απαγορεύεται οποιαδήποτε έξοδος από το σπίτι, μετά τη διαπίστωση πολύ υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ένας 64χρονος από τη Δαμασκηνία έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό.

Πριν λίγες ημέρες ο 64χρονος έδειχνε σημάδια ανάκαμψης. Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε πεθάνει και ο 90χρονος μπαμπάς του.

Οι κάτοικοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και η τροφοδοσία τους με φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης γίνεται πλέον μέσω ενός υπαλλήλου του Δήμου Βοΐου, που είναι επιφορτισμένος με αυτή τη δουλειά.

Εκτός από ιατρική υποστήριξη, οι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς θα έχουν τη δυνατότητα να μιλούν τηλεφωνικά με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, που θα τους παράσχει την ανάλογη βοήθεια.

Νωρίτερα, σήμερα , όπως είχε γίνει γνωστό πέθανε ένας 46χρονος στρατιωτικό από την Ξάνθη χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος ανθυπασπιστής τεχνικού νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.