ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ένας κοροναϊός  μας αλλάζει συνήθειες!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Και κει που αναρωτιόμασταν  αν θα αντέξει την τετραετία ο Κυριάκος (λέμε τώρα…)  ψάχνουμε να δούμε εάν θα αντέξουμε εμείς  μέχρι το καλοκαίρι! Που ελπίζουμε η ζέστη να αποδεκατίσει τον κοροναϊό!  Ο οποίος, στο μεταξύ, αποδεκατίζει εμάς! Όπως παλαιότερα μας εξολόθρευε ο καύσωνας! Και αργότερα μας εξολόθρευαν οι πλημμύρες!  Με τόσους εξολοθρευτές σε τούτη τη χώρα,  απορώ πώς καταφέραμε και φτάσαμε τα δέκα εκατομμύρια!

Τελικά πολύ περίεργος αυτός ο ιός! Δεν μπορούμε να βρούμε με σιγουριά τα γούστα και  τις συνήθειές του!  Επί του παρόντος,  ένα πράγμα φαίνεται να είναι βέβαιο. Προτιμάει  να …φορτώνεται σε  …άνδρες!  Οι γυναίκες επιβιώνουν!  18 άνδρες δύο γυναίκες… Η διαφορά ολοφάνερη! Πως έλεγε εκείνο το τραγουδάκι της Μούσχουρη; Α, ναι, το θυμήθηκα: «Για τους άνδρες είχε φρίκη και ένα μίσος τρομερό»… μπα, εδώ, με τον κοροναϊό,  το κουπλέ ταιριάζει:  «κι όμως, όλες τις γυναίκες τις αγάπαγε θαρρώ…»!

Καλά μας έχει κάνει να χάσουμε τον μπούσουλα ο ιός με την κορώνα!  Κάποτε βάζαμε συναγερμούς στις πόρτες  για να χτυπάνε όταν κάποιος προσπαθούσε να μπει μέσα! Τώρα –επί κοροναϊού- χτυπάνε όταν κάποιος από μέσα,  πάει να βγεί έξω!  Τελικά τα ΜΑΤ έγιναν οι καλύτεροι φίλοι των γυναικών μας. Δεν μας αφήνουν να ξεμυτίσουμε από το σπίτι! Χώρια που ελέω Τσιόδρα,  τους  δίνεις πλήρες ρεπόρτο στο 13 3.. για το που πηγαίνεις, ποια βλέπεις, που την βλέπεις, πόσο την βλέπεις! Γιατί την βλέπεις- μέχρις εδώ! Ούτε η πενθερά μας να ήτανε!

Και μετά θέλουμε να τον ξεφορτωθούμε!  Τον αφήνουν οι γυναίκες μας να φύγει;  Που θα βρουν άλλον πράκτορα να μας παρακολουθεί νύχτα-μέρα και,  μάλιστα, αμισθί;  Χώρια,  δε, που ησύχασαν από τα αρσενικά!  Που τολμάμε πια να πλησιάσουμε το συζυγικό κρεβάτι;  Μυστήριο πράγμα! Με το που εμφανίστηκε ο Κοροναϊός, οι γυναίκες σταμάτησαν να υποφέρουν από πονοκέφαλο!!! Έπαψαν να είναι κουρασμένες!! Ούτε πια «κλείνουν τα μάτια τους από την νύστα»!..

Μέχρι και οι βασιλιάδες έπαψαν να φοράνε τις κορώνες τους! Θες, σου λένε, να τρύπωσε μέσα κανένας (υ)ιός και να χάσουμε  στα καλά του καθουμένου το θρόνο;  Έτσι τις άφησαν τις κορώνες τους στα σεντούκια και πλέον εμφανίζονται ασκεπείς, αλλά όχι λιγότερο βασιλικοί.

Ήτανε να μην μας πιάσει ο κοροναϊός. Ζούμε στην εποχή του Κοροναϊού. Ένα αιώνα ολόκληρο έκανε να έρθει,  από όταν πρωτοεμφανίσθηκε ο ιός της γρίπης! Ερχότανε βλέπετε μαζί με το δικαίωμα ψήφου από μακριά των αποδήμων! Ε, κι όταν εμφανίστηκε,  οι πολλοί αναστέναξαν! Αλλοι  γιατί τους «πήρε μέσα». Και άλλοι γιατί «τους άφησε απ-έξω»!

Τελικά δεν μπορούν να μας βρουν πουθενά οι πολιτικοί. Γι αυτό,  μπαϊλντισμένοι , κοιτάζουν πλέον μόνον την πάρτη τους!..  Όπως και στη Σουηδία. Χαλαρά μέτρα,  μπας και χαλάσουν την ρουτίνα των Σουηδών.  Έλα, όμως, που προστατεύοντας τη δική τους ρουτίνα  δυσκολεύουν  τη δική μας! Εμείς είχαμε τα τραπεζάκια μας στα πεζοδρόμια λουσμένα στον ήλιο, είχαμε τις παραλίες μας να απλώνουμε τις κορμάρες μας, είχαμε τα καφέ-μπαρ να πίνουμε τα καφεδάκια μας, είχαμε τα μπαρ μπαρ να  πίνουμε τα ουίσκι μας, ε, και κατά το ξημέρωμα επιστρέφαμε σπίτι  να ξεπλυθούν για να φύγουν για τη δουλειά! Γι αυτό κάθε πρωί οι νεοέλληνες είναι όλοι έτοιμοι για καυγά!  Ένα «τσαφ» θέλουνε για να πιαστούνε στα χέρια!

Ε, όσο να ναι τώρα που μαντρωθήκαμε, γλιτώσαμε από τον  καύσωνα, από τις πλημμύρες και από τους καυγάδες στους δρόμους!

Ένας κοροναϊός  μας αλλάζει συνήθειες!