Οργή Ζέρβα μετά το συνωστισμό στην παραλία Θεσσαλονίκης – Σκέψεις για «λουκέτο»

Οργισμένος εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζέρβας, μετά τις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου με πολίτες να βολτάρουν αμέριμνοι στην παραλία της πόλης, ενώ ο κορωνοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του.

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με τον συνωστισμό που καταγράφηκε.

Ο κ. Ζέρβας είχε, μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, αναφορικά με το θέμα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της Νέας Παραλίας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.

«Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο “plan B” και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, οι πληροφορίες επιμένουν πως ο κ. Ζέρβας είναι αποφασισμένος να επιβάλλει τα μέτρα περιορισμού και προφύλαξης και μόνος του, εφόσον η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης είναι σε θέση να κάνει σχετικούς ελέγχους όπως άλλωστε είχε κάνει και πριν μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στα πλάνα που έδειξε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN απευθείας από την Παραλία, πλήθος κόσμου έκανε τη βόλτα του τώρα που η ημέρα μεγάλωσε. Κάποιοι έτρεχαν, άλλοι απολαμβάναν τον καφέ τους περπατώντας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού…