Συλλυπητήρια από την πολιτική ηγεσία για τον θάνατο Γλέζου

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

Για έναν γενναίο άνθρωπο, σύμβολο της αντίστασης κατά του ναζισμού, ασυμβίβαστο υπερασπιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης και αγνό πατριώτη, κάνει λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Ελληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

«Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στη Δημοκρατία» σημειώνει και προσθέτει ότι υπήρξε ταυτόχρονα και ένας γλυκός άνθρωπος.

«Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογραμμίζει ότι ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Ελληνες φτωχότερους.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου: «Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε ένας παθιασμένος αγωνιστής για τα πιστεύω του μέχρι το τέλος της ζωής του. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις δεκαετίες της σύγχρονης Ελλάδας με πράξεις υψηλού συμβολισμού, με κορυφαία το γκρέμισμα της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένα σύμβολο αγωνιστή, που ήξερε να θυσιάζεται για τους ανθρώπους» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

«Η Αριστερά, όλοι μας, νιώθουμε σήμερα ορφανοί. Αλλά και τυχεροί που πορευτήκαμε μαζί του.

Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένα σύμβολο αγωνιστή, που ήξερε να θυσιάζεται για τους ανθρώπους.

Καλό σου ταξίδι, σύντροφε Μανώλη!».