Η Οβίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Σύνταγμα ήταν εξάρτημα της ΔΕΗ!

Αθήνα.- Ένα υπόγειο εξάρτημα από παλιά εγκατάσταση της ΔΕΗ ήταν τελικά η οβίδα για την οποία σήμανε συναγερμός στην συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης στην καρδιά της Αθήνας.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ειδικούς το αντικείμενο αυτό που έμοιαζε με οβίδα από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν τελικά μια παλιά εγκατάσταση και έτσι σήμανε λήξη συναγερμού.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μια οβίδα που χρονολογείται από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τρίτης. Τη βόμβα εντόπισαν συνεργεία της ΕΥΔΑΠ που έκαναν εργασίες στη συμβολή των άλλοτε πολυσύχναστων οδών Ερμού και Νίκης κοντά στο υπουργείο Οικονομικών. Το γεγονός προκάλεσε συναγερμό, και κλήθηκαν τα Τμήματα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ και της Εξουδετέρωσης Βομβών σου Στρατού. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από άνδρες της Ομάδας Δίας, ενώ το έργο των αρχών διευκολύνει το γεγονός ότι η κίνηση είναι μικρότερη λόγω της πανδημίας.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εκκένωσαν το παρακείμενο Υπουργείο Οικονομικών ενώ αυτή την ώρα οι πυροτεχνουργοί εξετάζουν την οβίδα για να κρίνουν εάν είναι επικίνδυνη η μεταφορά της σε άλλο σημείο ή πρέπει να γίνει εκεί η εξουδετέρωση.

Κλειστοί είναι και οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.

Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: skai.gr