Πέθαναν από τον κορωνοϊό δύο ομογενείς από το Μέρικ του Λονγκ Αϊλαντ

Μεγαλώνει η λίστα με τις απώλειες στην ομογένεια από τον κορωνοϊό, φτάνοντας τους έξι. Άλλοι δύο Ελληνοαμερικανοί από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άϊλαντ πέθαναν από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον 66χρονο Λου Κούβαρη, γνωστό κιθαρίστα και ιδρυτή του συγκροτήματος RIOT και για τον Ερρίκο Σκιαδόπουλο.

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ Panhellenic Post:  Όπως δήλωσε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γενικός πρόξενος της Νέας Υόρκης Κωνσταντίνος Κούτρας, οι ελληνοαμερικανοί που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Κοροναϊό, ανέρχονται συνολικά μέχρι στιγμής σε επτά].

Ο Λου Κούβαρης προσβλήθηκε από τον ιό και διεκομίσθη στο νοσοκομείο “St. Joseph” στο Λονγκ Άϊλαντ στις 20 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα όσα είπε στον «Ε.Κ» ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, πάτερ Νικηφόρος Φακίνος «η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία. Δεν πρόλαβε να επανέλθει και δυστυχώς πέθανε το πρωί του Σαββάτου».

Ο γιος του Λου Κούβαρη, Αλέξης ζει και εργάζεται στην Βοστώνη. Η κηδεία αναμένεται να γίνει στο τέλος της εβδομάδας σε κλειστό οικογενειακό κύκλο λόγω και των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο πάτερ Νικηφόρος τονίζει πως και άλλα μέλη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, τα περισσότερα ευτυχώς με ήπια συμπτώματα. «Γνωρίζω οικογένειες ολόκληρες που έχουν προσβληθεί και το περνάνε όλο αυτό στο σπίτι. Συνολικά γύρω στα 30 με 40 άτομα. Εμείς σαν κοινότητα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη. Η Φιλόπτωχος μαγειρεύει και τους πηγαίνει φαγητό καθώς είναι ανήμποροί. Ένας ενορίτης έχει αναλάβει να βοηθήσει οικονομικά είκοσι μέλη της κοινότητας μας που έμειναν χωρίς δουλειά και τα έξοδα τους τρέχουν» θα πει ο πάτερ Νικηφόρος.

Πηγή:ekirikas.gr