Αίσιο τέλος για Έλληνες πολίτες που είχαν αποκλειστεί στην Αυστρία

Στις 9:30 το βράδυ αναχώρησε από τη Βιέννη αεροσκάφος με Έλληνες από Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία,λ δίνοντας έτσι αίσιο τέλος στην ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών που είχαν αποκλειστεί στην Αυστρία.

Ειδικότερα, με ειδική πτήση της Aegean επιστρέφουν από τη Βιέννη, στην Αθήνα 74 Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπατρισμού, έπειτα από προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία και της ίδιας της πρέσβεως, Αικατερίνης Κόϊκα.

Οι περισσότεροι από τους επαναπατριζόμενους είναι εποχικοί εργαζόμενοι στους κλάδους της γαστρονομίας και του τουρισμού στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και Φόραλμπεργκ, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί αποκλεισμένοι μετά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στα δύο κρατίδια από τις εκεί ομόσπονδες Αρχές περίπου δύο εβδομάδες.

Κάποιοι άλλοι από τους επαναπατριζόμενους είναι Έλληνες από τις γειτονικές στην Αυστρία χώρες, Σλοβακία και Τσεχία, ενώ μερικοί, ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, επιστρέφουν στην Ελλάδα κατόπιν επιθυμίας τους, στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών των ελληνικών Αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ