Επαναπατρίστηκαν 74 Έλληνες από την Αυστρία: Σε καραντίνα στο νοσοκομείο

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε ειδική πτήση της Aegean με Έλληνες από την Αυστρία που επέστρεψαν στη χώρα λόγω κορωνοϊού.

Με ειδική πτήση της Aegean επέστρεψαν από τη Βιέννη, αργά τη νύχτα, στην Αθήνα 74 Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπατρισμού, έπειτα από προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία και της ίδιας της πρέσβεως, Αικατερίνης Κόϊκα.

Τα άτομα αυτά οδηγήθηκαν με ειδικό πούλμαν, απευθείας σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να κάνουν το ειδικό τεστ και να παραμείνουν εκεί σε απομόνωση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται την Παρασκευή και αναλόγως θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις γα τον καθένα τους.

Οι περισσότεροι από τους επαναπατρισθέντες είναι εποχικοί εργαζόμενοι στους κλάδους της γαστρονομίας και του τουρισμού στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και Φόραλμπεργκ, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί αποκλεισμένοι, μετά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στα δύο κρατίδια από τις εκεί ομόσπονδες αρχές εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Κάποιοι άλλοι από τους επαναπατρισθέντες είναι Έλληνες από τις γειτονικές στην Αυστρία χώρες, Σλοβακία και Τσεχία, ενώ μερικοί, ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, επιστρέφουν στην Ελλάδα κατόπιν επιθυμίας τους, στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών των ελληνικών αρχών.

*φωτο αρχείου/newpost.gr