Γιώργος Χωριάτης: «Η AHEPA είναι στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού»

Νέα Υόρκη.- «Η AHEPA είναι στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο ύπατος πρόεδρος της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, Γιώργος Χωριάτης εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία του για την τύχη των ομογενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

«Επωφελούμενος της ευκαιρίας οφείλω πρώτα και πάνω από όλα να εκφράσω τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των δεκάδων ομογενών που έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό και να προσευχηθώ υπέρ της υγείας όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα», επεσήμανε ο κ. Χωριάτης.

Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας της οργάνωσης επεσήμανε: «Βρισκόμαστε σε διαρκείς τηλεδιασκέψεις με τα στελέχη της ΑHEPA σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, αφ’ ενός μεν για να ενημερωθούμε για την κατάσταση που υπάρχει στις περιοχές που διαμένουν οι ομογενείς, αφ ετέρου δε να τους ενημερώσουμε για τις πρωτοβουλίες που έχουμε λάβει για την εθελοντική αιμοδοσία και για την δημιουργία ειδικού ταμείου για τον κορωνοϊό».

H ΑΗΕΡΑ, όπως επεσήμανε ο κ. Χωριάτης, έχει διοργανώσει ένα δίκτυο γιατρών σε όλη την επικράτεια, η οποίοι είναι σε θέση να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ομογενών και να τους παράσχουν κάθε ιατρική συμβουλή.

«Τα τμήματα σε όλη την επικράτεια προσφέρουν γεύματα στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία, καθώς επίσης και στους γιατρούς και στους νοσοκόμους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό. Προ ολίγου το 69ο Τμήμα της AHEPA στο Κάντμεν της Νέας Ιερσέης σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Westmont Diner» Χρήστο Πρέντζα προσέφεραν γεύματα στους ιατρούς και τους νοσοκόμους του νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 47χρονος Γιάννης Πρατσινάκης και άλλοι ομογενείς της περιοχής», επεσήμανε ο κ. Χωριάτης.

Αναφερόμενος στην επικοινωνία στην εποχή του κορωνοϊού επεσήμανε ότι γίνεται με τηλεδιασκέψεις και ότι επικοινωνούν με τα τμήματα της οργάνωσης στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και στην Αυστραλία.

προχθες ο κ. Χωριάτης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ – 3 και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Αμερική και τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη λάβει η AHEPA.

πηγή:anamniseiw.net

Φωτογραφία: Δημήτρη Τσάκα