Πολιτική αναταραχή στην Τουρκία: Δεν αποδέχθηκε ο Ερντογάν την παραίτηση Σοϊλού

‘Άγκυρα.- Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησής του Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επιδίωξε να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για το φιάσκο των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών, που επιβλήθηκαν ξαφνικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο και προκάλεσαν χάος, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη.

«Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών μας δεν έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο. Θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας.

Ο Σοϊλού ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του αφού δέχθηκε σφοδρές κριτικές για την επιβολή της 48ωρης απαγόρευσης κυκλοφορίας, ουσιαστικά χωρίς προειδοποίηση στον πληθυσμό, με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο απολογισμός της ασθένειας COVID-19 στην Τουρκία ξεπερνά τους χίλιους νεκρούς. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 υπερβαίνουν τα 50.000 αφότου εντοπίστηκε το πρώτο, πριν από έναν μήνα και πλέον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ