Και γάμοι εξ αποστάσεως στην Νέα Υόρκη-Ικανοποίηση ομογενούς Δημοτικού Συμβούλου

Φρόντισε στο γάμο σου να είσαι εκεί! Η γνωστή χιουμοριστική ατάκα αλλάζει πλέον, λόγω Κοροναϊού, σημασία αφού πλέον στην Νέα Υόρκη μπορεί το ζευγάρι να τελεί το γάμο του χωρίς να είναι παρών στην τελετή! Η είδηση, για την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του προς το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης  ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης και υποψήφιος πρόεδρος του Κουίνς, Κώστας Κωνσταντινίδης, δημοσιεύεται στον Εθνικό Κήρυκα. Και έχει ως εξής:

Νέα Υόρκη.- Την ικανοποίησή του για την διευκόλυνση των πολιτικών γάμων, μέσω τηλεδιάσκεψης και παροχής υπηρεσιών δι’ αποστάσεως, εξέφρασε ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης και υποψήφιος πρόεδρος του Κουίνς, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Πρόκειται για μια εκτελεστική εντολή, από πλευράς του κυβερνήτη Αντριου Κουόμο, βάσει της οποίας ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος σε κάθε Δήμο θα μπορεί να συντονίζει τους γάμους και να ολοκληρώνει την διαδικασία, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του ζεύγους, με δεδομένες τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Κωνσταντινίδης είχε πραγματοποιήσει σχετική παρέμβαση για το θέμα αυτό, ζητώντας να βρεθεί λύση προκειμένου οι γάμοι να τελούνται εξ αποστάσεως και με ψηφιακή μορφή, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας. Ηταν ένα αίτημα το οποίο κατατέθηκε με επιστολή του προς τον Αντριου Κουόμο, στις 31 Μαρτίου.

«Σε ευχαριστώ, κυβερνήτη Κουόμο, που άκουσες το αίτημά μας και επιτρέπεις στα ζευγάρια να παντρεύονται, παρά την υποχρέωση της προσωπικής παρουσίας προκειμένου να λάβουν άδεια. Υπάρχουν τόσα πολλά θέματα τώρα, από την απειλή της επαφής με τον κορωνοϊό μέχρι και την δυσκολία των πολιτών να πληρώσουν το ενοίκιό τους, που δεν θα έπρεπε να τους επιφορτώνουμε με επιπλέον αγωνίες», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, επισημαίνοντας ότι ο γάμος, εκτός των άλλων, λύνει και μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών για «συγκοινωνούντες παροχές» μεταξύ του ζεύγους, όπως είναι η ασφάλιση δημόσιας υγείας.

«Υπάρχουν πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης που χρειάζονται την ασφαλιστική κάλυψη του συντρόφου τους, αλλά και άλλες δυνατότητες, στις οποίες αποκτούν πρόσβαση μέσω του γάμου», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.

 

φωτογραφία:Ο Κώστας Κωνσταντινίδης στα γραφεία του «Ε.Κ.»: Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/ Ελένη Σακέλλη