Μήνυμα ΥΦΥΠΕΞ προς Αιγυπτιώτες Έλληνες για το Πρόγραμμα “Νόστος”

Αθήνα.–Την επιθυμία της Ελλάδας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το ιδιαίτερα πετυχημένο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», μεταξύ των Αποδήμων Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, εξέφρασε σε μήνυμά του προς τους Αιγυπτιώτες Έλληνες, ο αρμόδιος για τους Απόδημους Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Κώστας Βλάσης.

Μεταφέροντας μήνυμα «εκ μέρους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελληνικής κυβέρνησης και τους πιο θερμούς χαιρετισμούς του ελληνικού λαού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε», ο κ. Βλάσης επεσήμανε ότι «οι Απόδημοι Έλληνες, δοκιμάζεστε δύο φορές, καθώς βρίσκεστε μακριά από τον τόπο σας και τους δικούς σας ανθρώπους».

Μιλώντας στον «Αλεξανδρινό Ταχυδρόμο», την εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, που αποτελεί και την πρώτη παροικία που ιδρύθηκε to 1843, και αναφερόμενος ειδικότερα στο «ΝΟΣΤΟΣ», ο κ. Βλάσης επεσήμανε ότι «ο φετινός σχεδιασμός του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ» θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.»

Ο κ. Βλάσης κατέληξε λέγοντας ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας, καθώς εξερχόμαστε σταδιακά από τη δύσκολη αυτή κατάσταση, ας ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον», ολοκληρώνοντας το μήνυμά του με τους στίχους του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη:

«Του μέλλοντος οι μέρες,
στέκονται μπροστά μας,
σα μια σειρά κεράκια αναμμένα,
χρυσά, ζεστά και ζωηρά κεράκια».