Η ελληνική παροικία δείχνει το πιο όμορφο πρόσωπό της συγκεντρώνοντας τρόφιμα για αναξιοπαθούντες ομογενείς

Η Νικόλ, με το χαμόγελο στα χείλη περιποιείται τα πακέτα με ιδιαίτερη επιμέλεια καθώς δεν μετράει μόνο το να προσφέρεις αλλά και ο τρόπος που το προσφέρεις. Φώτο: Supplied

Από την Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης στάλθηκε  η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης & Βικτώριας, σε συνεργασία με την ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων για ανακούφιση αναξιοπαθούντων αδελφών μας, ενημερώνει την Κυπριακή πατριά και την Ελληνική παροικία γενικότερα, ότι την Τρίτη 12 Μαΐου 2020, μεταξύ 11 το πρωί και 3 το απόγευμα, θα γίνει συγκέντρωση πακέτων στο οίκημα της Κοινότητας.

Παρακαλεί λοιπόν τα μέλη και τους φίλους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, ώστε όλοι μαζί, να χαρίσουμε ένα χαμόγελο αισιοδοξίας στους μη προνομιούχους συμπολίτες μας.

Παρακαλούμε τα πακέτα να περιλαμβάνουν κουτιά από φασόλια, σούπες, παντζάρια, μπιζέλια, κονσέρβες (πολιμπιφ), φρουτοσαλάτες. Κι ακόμα τσάι, μαρμελάδες. noodles, αλεύρι.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να τηλεφωνήσετε στον Εύρο Ευριπίδου (0419 516 323) ή στον Χάρη Νεοκλέους (0411 186 018).

Άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου θα βρίσκονται στην Κοινότητα για να παραλαμβάνουν τα πακέτα».

Τρόφιμα συγκεντρώνουν πολλοί φορείς, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές. Ανάμεσά τους και η Παλλακωνική Αδελφότητα «Ο Λεωνίδας». Φώτο: Facebook

Εξάλλου, τρόφιμα συγκεντρώνουν και άλλοι φορείς, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές. Ανάμεσά τους και η Παλλακωνική Αδελφότητα «Ο Λεωνίδας». Επίσης, στο «Νέο Κόσμο» του Σαββάτου δημοσιεύσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ:

«ΌΣΟ ΚΡΑΤΆΝ ΤΑ ΓΌΝΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ»

Ηχηρό μήνυμα ελπίδας και στήριξης της προέδρου της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας», Λίτσας Αθανασιάδη προς τους συμπατριώτες μας που χτυπήθηκαν από την κρίση του κορονοϊού.

ΜΑΡΙΑ Α. ΚΑΜΠΥΛΗ

Η εμφάνιση του κορονοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις που οδήγησαν πολλούς κυριολεκτικά στα όριά τους καθώς κάποιοι έχασαν τις δουλειές τους, τις προοπτικές τους κι ενδεχομένως την ευκαιρία που με κόπο είχαν κερδίσει για να ξεκινήσουν μια καλύτερη ζωή στη νέα χώρα.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, η αίσθηση του φόβου, της ανασφάλειας και της απομόνωσης πήρε υπέρογκες διαστάσεις καθώς στις πλάτες τους ήρθε να προστεθεί κι ένα ακόμη βάρος, η ανάγκη.

Και μπορεί για τον κορονοϊό να μην έχει βρεθεί ακόμη κατάλληλη θεραπεία, αλλά για την ανάγκη ευτυχώς υπάρχει αντίδοτο. Είναι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η … μέριμνα.

Ο Ίωνας φορτώνει το αυτοκίνητό του για να ξεκινήσει τη διανομή των πακέτων της αγάπης. Φώτο: Supplied

Μας το απέδειξε περίτρανα όλες αυτές τις εβδομάδες η δράση της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας» που συσπείρωσε γύρω της μια στρατιά από παροικιακούς συλλόγους και οργανισμούς αλλά και ιδιώτες ξεκινώντας μια μεγάλη ανθρωπιστική εκστρατεία στήριξης όσων από τους συμπατριώτες μας έχουν ανάγκη.

«Τα μέτρα μπορεί να αρθούν αλλά κατά βάθος δεν μειώνεται ο πόνος των ανθρώπων εκεί έξω ακόμη. Τα νέα παιδιά που έχουν έρθει πρόσφατα από την Ελλάδα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε όσο μπορούμε» λέει στον «Νέο Κόσμο» η πρόεδρος της «Μέριμνας» κυρία Λίτσα Αθανασιάδη.

Έτσι, παρόλο που ο αρχικός προγραμματισμός της ανθρωπιστικής δράσης προβλεπόταν ότι θα διαρκέσει για ένα διάστημα 2 – 3 μηνών, τώρα η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας, η Παγκρήτιος Ένωση με τον Αντώνη Τσουρδαλάκη, η Ποντιακή Εστία, η Κρητική Αδελφότητα, η Παλλακωνική Αδελφότητα «ο Λεωνίδας», η Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και η οργάνωση «Εύξεινος Πόντος», σηκώνουν τα μανίκια και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι το Σεπτέμβρη κι αν χρειαστεί και περισσότερο.

Αυτή τη στιγμή, η ανθρωπιστική πρωτοβουλία στηρίζει 13 σπίτια αποστέλλοντας τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά κάθε δύο εβδομάδες περίπου. Όμως, όπως διαπιστώνουν οι ανάγκες είναι πολλές και ιδιαίτερες γι’ αυτό και αποφάσισαν αν διευρύνουν την πρωτοβουλία συγκεντρώνοντας και χρήματα.

«Τα παιδιά από την Ποντιακή Εστία επισκέπτονται μερικά σπίτια όπου οι άνθρωποι ζουν ένα δράμα. Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να τους στηρίξει οικονομικά. Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει 4.500 δολάρια. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διανεμηθεί ισομερώς σε όσους έχουν ανάγκη», λέει η κ. Αθανασιάδη.

Η τελευταία αποστολή εκτός από τρόφιμα περιελάμβανε κι ένα δωράκι για τις μανούλες ενόψει της γιορτής της μητέρας την Κυριακή, δείχνοντας με πόση ευαισθησία και αγάπη έχει στηθεί αυτή η εκστρατεία.

«Δεν είναι μόνον η κάλυψη των αντικειμενικών αναγκών αλλά και των συναισθηματικών», υπογραμμίζει η πρόεδρος της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας» και συμπληρώνει πως «όταν προσφέρεις κάτι, έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος που το κάνεις για να μην θίξεις την περηφάνια και την αξιοπρέπεια των αποδεκτών».

«Όταν πρωτοξεκινήσαμε, έλεγα στα παιδιά που έκαναν τις διανομές: «θα πάτε στο σπίτι, θα αφήσετε το δέμα έξω, θα βάλετε την κάρτα με την ευχή από τη Μέριμνα, θα χτυπήσετε το κουδούνι και θα φύγετε για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση». Αν και στην πορεία, αποδείχτηκε ότι όλοι μας περίμεναν πώς και πώς. Με το που άκουγαν το κουδούνι, έβγαιναν έξω κι αγκάλιαζαν τα παιδιά των αποστολών και τους χιλιοευχαριστούσαν», λέει συγκινημένη η κ. Αθανασιάδη που αυτή η εμπειρία της δίδαξε πολλά.

Μας περιγράφει ένα μήνυμα που πήρε από κάποιον συμπατριώτη μας τον οποίο βοηθούσαν όταν κατάφερε κι έπιασε πάλι δουλειά: «Μην μου φέρνετε δέματα, πια.

Σας παρακαλώ δώστε τα σε κάποιον που τα έχει περισσότερο ανάγκη. Εγώ και με δυο μέρες δουλειά, κάπως θα τα καταφέρω. Εκεί έξω είναι άλλοι που δεν έχουν τίποτα», της είπε συγκλονίζοντάς την, όπως η ίδια ομολογεί.

Ένα όμορφο τριαντάφυλλο με πολλή αγάπη από τις κυρίες της Μέριμνας προς όλες τις μητέρες. Φώτο: Supplied

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ συγκινητική και τους ευχαριστούμε όλους γιατί μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Ευχαριστώ και τα παιδιά μας που εθελοντικά βοηθούν στη συγκέντρωση των αγαθών και οργώνουν τη Μελβούρνη για να μοιράσουν τα δέματα», λέει η κ. Αθανασιάδη.

«Όσο κρατάν τα γόνατα, δεν θα τους αφήσουμε», λέει αποφασισμένη.

Και είναι αυτή η κουβέντα της που μας κάνει ως κοινότητα να αισθανόμαστε σιγουριά και ασφάλεια ότι θα τα καταφέρουμε, ό,τι και να γίνει.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν το έργο αυτό μπορούν να τηλεφωνήσουν στα: 0421 804 968 (Λ. Αθανασιάδη) και 0419 856 736 (Α. Τσουρδαλάκης). Στους ίδιους αριθμούς μπορούν να καλούν και όσοι ομογενείς χρειάζονται βοήθεια, ενώ σημειώνεται ότι τηρείται απόλυτη εχεμύθεια.

Τα χρήματα συγκεντρώνονται στο λογαριασμό της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας» στη NAB:

MERIMNA PONTION KIRION
BSB 083170
ACC NO 869707328

πηγή:neoskosmos.com