Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κατά της υποβάθμισης της ΓΓΑΕ

Να μην γίνει η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας ζητάει το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, με επιστολή της Προέδρου του Ιωάννας Ζαχαράκη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, τους αρχηγούς των κομμάτων, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπής Διασποράς της Βουλής, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ.

«Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης εκφράζει την αντίθεση του στην πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να υποβαθμίσει τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) σε μία απλή διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών. Το Δίκτυο καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει το προσχέδιο του νέου οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Προξενικών και Θρησκευτικών Υποθέσεων. Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία αποτελεί ένα βήμα απομάκρυνσης της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στις διεκδικήσεις του Απόδημου Ελληνισμού» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Παράλληλα το Δίκτυο υπογραμμίζει ότι οι «απόδημοι Έλληνες αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, με μεγάλη επιρροή των δραστηριοτήτων τους», υπενθυμίζει ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο και τονίζει ότι παραμένει από το 1983 μέχρι σήμερα στο πλευρό των Ελλήνων απανταχού της γης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητάει την απόσυρση του προσχεδίου και την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού ώστε να μπορεί να σταθεί και στο μέλλον, στο πλευρό του Απόδημου Ελληνισμού.

 

Πηγή:ΑΠΕ