Και οι Μεσσήνιοι της Μελβούρνης βοηθούν άπορες οικογένειες ομογενών

Μελβούρνη.- Και η Παμμεσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας»  πλαισίωσε την ομάδα των παροικιακών σωματείων που συγκεντρώνουν τρόφιμα για οικογένειας ομογενών.

«Είμαι πολύ συγκινημένη από την ανταποκρίηση» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» η Λίτσα Αθανασιάδη πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας.

Στο μεταξύ, όπως γράψαμε στο «Νέο Κόσμο» του Σαββατοκύριακου σούπερ-μάρκετ θυμίζει αυτή την εποχή το οίκημα της Παλλακωνικής Αδελφότητας «Ο Λεωνίδας» που έχει γεμίσει από τρόφιμα και είδη για το σπίτι.

Τα προσφέρουν δωρεάν ομογενείς και προορίζονται για άπορες ελληνικές οικογένειες της Μελβούρνης που έχουν υποστεί οικονομικό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Το φορτηγάκι γέμισε με τρόφιμα που συγκέντρωσαν οι Μεσσήνιοι. Φώτο: Supplied

Η πρωτοβουλία της Παλλακωνικής εντάσσεται μέσα στη γενικότερα πρωτοβουλία που ξεκίνησε μετά από δημοσιεύματα του «Νέου Κόσμου» και στα οποία ανταποκρίθηκαν η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Ποντιακή Εστία», η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας, η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας η Ποντιακή Κοινότητα, η οργάνωση «Εύξεινος Πόντος», η Κρητική Αδελφότητα, ο «Παπαφλέσσας» και η Παγκρήτια Ένωση με κινητήρια δύναμη την δραστήρια πρόεδρο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας, Λίτσα Αθανασιάδη.

Στις επόμενες μέρες η Παλλακωνική θα έχει την ευθύνη να συγκεντρώσει και να διανέμει τα τρόφιμα στις ελληνικές οικογένειες που χρίζουν άμεσης ανάγκης.

Στην φωτογραφία κάποια από τα δραστήρια μέλη της μαζί με τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί.

πηγή:neoskosmos.com/Φωτογραφία πρώτης σελίδας:Η Λίτσα Αθανασιάδη με εκπροσώπους της Παλλακωνικής Αδελφότητας:Φώτο: Supplied

Print Friendly, PDF & Email