ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ε, ρε γλέντια που θα γίνουν τότε…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Στην εποχή του Κοροναϊού όλα έχουν – ή τελοσπάντων, τείνουν να εκφυλιστούν. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε, ΟΛΑ! Οι ανθρώπινες σχέσεις, οι τρόποι καλής συμπεριφοράς, η Θεία Κοινωνία! Και ‘μεις που από μικροί πιστεύαμε ότι η Θεία Κοινωνία γίνεται με την αόρατη επέμβαση του Αγίου Πνεύματος! Μπα, ιός εισχώρησε και κεί! Ιός και όχι ο Υιός!

Αυτόν μόλις προχθές τον Αναστήσαμε! Παραλίγο θα τον ξεχνούσαμε στον Άγιο Τάφο Του, λόγω Κοροναϊού!

Μάσκες, πλεξιγκλάς και απολύμανση παντού! Ούτε απόκριες να είχαμε! Αφού, να σκεφθείτε, ήτανε προχθές η γιατρός μας δίπλα μου, έξω από τον Οίκο του Ναύτη και δεν την γνώρισα! Μόνο την άκουσα να μιλάει στο τηλέφωνο και με αναζητάει με το όνομά μου από τη γυναίκα μου! Τότε την κοίταξα καλύτερα.

-Α, εσείς είστε; Ψέλλισα. Πού να σας αναγνωρίσω με τη μάσκα;

Άσχετο, αλλά με τρώει το χέρι μου να το γράψω. Και θα το γράψω.

-Καλέ, τι φωτογραφία είναι αυτή που έχετε στην Panhellenic Post; Να την βγάλετε! Σαν πυροβολισμός έπεσε δίπλα μου η προτροπή…

Παραλίγο να σηκώσω τα χέρια ψηλά. Όπα, σκέφθηκα αστραπιαία, μας πιάσανε… Κάτι το σημείο, κάτι το ύφος της «θαυμάστριας» είπα μέσα μου:

-Βρε, καλά να πάθεις. Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;

Και πάνω που χιλιάδες σκέψεις άρχισαν να μου τρυπούν ό,τι τελοσπάντων έχει απομείνει από μυαλό στο κεφάλι μου, έπεσε και η «χαριστική βολή».

-Δέκα χρόνια σας μεγαλώνει! Εσείς καλέ,  μια χαρά παλικάρι είσαστε… Να βάλετε άλλη φωτογραφία!..

Φτού σας δεν είπε, προφανώς λόγω Κοροναϊού!

Εγώ, όμως, σκέφτηκα μέσα μου: Πρέπει να μάθω πότε έχει γενέθλια. Να τις στείλω μία τούρτα!

Αμ θα την αλλάξω, τη φωτογραφία, δεν θα την αλλάξω; Αυτήν την έβαλε ο τεχνικός μου για να με εκδικηθεί επειδή δεν του δίνω τα χρωστούμενα από το “χόστινγκ” στην ώρα τους!..

Πάντως από ευγένεια, (ή από αυταρέσκεια;) έβγαλα στιγμιαία τη μάσκα.

Μάσκα φορούσε κι αυτή που έριξε το βιτριόλι στην άτυχη νεαρά στην Καλλιθέα, και τώρα την αναζητούν χωρίς να γνωρίζουν καν το πρόσωπό της! Ψάχνε ψύλλους στ΄ άχυρα!  Ή ψάχνε γυναίκα σε νυφοπάζαρο!

Δεν ξέρω εσείς εγώ, πάντως τείνω να αναθεωρήσω πολλές από τις σχηματισμένες πεποιθήσεις μου! Όπως λόγου χάρη ότι οι Τουρίστες είναι αγέλη που άγονται και φέρονται από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες!  Μάλλον το αντίστροφο συμβαίνει. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες άγονται και σύρονται από τους τουρίστες! Που και δυσεύρετοι είναι την σήμερον ημέρα και άμα τύχει και τους συναντήσεις,  λες, βρε καλώς τους τούς κοραναϊούς! Βρε καλώστα τά σούπερ έχτρα μικρόβια, που σκοτώνονται με το σαπούνι αλλά όχι με τα φάρμακα!

Ήταν που ήταν κατειλημμένα τα πεζοδρόμια της Αθήνας, από τα τραπεζοκαθίσματα, τώρα κατέλαβαν και το οδόστρωμα! Η καραντίνα έληξε, αλλά πώς να βγεις στο δρόμο; Που να περπατήσεις; Παντού τραπεζάκια, καρέκλες και αραχτοί Αθηναίοι! Έπηξε η πρωτεύουσα στο καρεκλομάνι!

Εκείνο, πάντως, που δεν λέει να πάρει τα πάνω του είναι το οικονομικό! Δισ-εκατομμύρια ακούς να υπερίπτανται πάνω από το κεφάλι σου, κοινοτική βοήθεια, σου λέει, πάρε κόσμε, άλλοι 800 ευρώ, άλλοι 500, άλλοι 400. Όλοι κάτι παίρνουν! Εσύ, μόνον, κοιτάς την τσέπη σου που έχει να δει μισθό δυόμιση μήνες και τα παίρνεις στο κρανίο! Ούτε τα επιδόματα σε ακουμπάνε μήτε τα «δώρα» σε βρίσκουν! Όλα υπερίπτανται γύρω σου όπως τα Χερουβείμ! Και συ παραμένεις ακίνητος στην «σιγουριά» του συνταξιούχου! Με τα pinuts…

Οι απόδημοι πρέπει να συνηθίζουν  στην νέα τους κατάσταση. «Θα αναβαθμίζονται διαρκώς δια της συντελούμενης αέναης υποβάθμισης»!  Κι αυτοί θύματα του Κοροναϊού. Πάσχουμε από την ανοσία της αγέλης. Κανείς πια δεν διαμαρτύρεται. Κανείς δεν αντιδρά. Κανείς δεν κουνάει το δαχτυλάκι. Να δείτε που σε λίγο όλοι θα βρίσκουμε και υπέροχες τις αλλαγές στην ΓΓΑΕ!  Ε, ρε Όργουελ!  Μάστορας ήσουνα, μπαγάσα!..

Πότε ο Άγιος Πέτρος θα ξεκλειδώσει τον Παράδεισο;

Πότε θα βγουν από την καραντίνα οι Άγγελοι;

Πότε οι Απόδημοι Έλληνες θα βρεθούν μπροστά στις κάλπες;

Ε ρε γλέντια που θα γίνουν τότε!..

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.