Ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων της Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας  του κορωνοϊού η Θερινή Διεθνής Έκθεση Τροφίμων της Νέας Υόρκης (Summer Fancy Food Show 2020), η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα από την 28η ως και 30ή Ιουνίου 2020 στον εκθεσιακό χώρο Jacob Javits Center in New York.

Η έκθεση όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» διοργανώνεται από τον οργανισμό «The Specialty Food Association» και είναι μια από τις μεγαλύτερες που διοργανώνονται στις ΗΠΑ. Στην έκθεση συμμετέχουν πάνω από εκατό Έλληνες και ομογενείς εκθέτες, καθώς επίσης και από την Κύπρο, οι οποίοι την θεωρούν «γιορτή των ελληνικών τροφίμων».

Ο ομογενής πρόεδρος του «The Specialty Food Association», κ. Φιλ Καφαράκης (Phil Kafarakis), όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου εξέφρασε την θλίψη του για την ακύρωση της εκθέσεως και την απέδωσε σε μια σειρά εξωγενών παραγόντων. Αυτοί σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, την μετατροπή του εκθεσιακού χώρου του Τζάβιτς Σέντερ στο Μανχάταν σε νοσοκομείο, καθώς επίσης και το κλείσιμο των αεροδρομίων στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο.

Το Κυπριακό περίπτερο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Χρέος μας, ως ηγέτες στο τομέα των τροφίμων είναι να υπηρετήσουμε με πάθος και αφοσίωση τα μέλη μας τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες μέρες. Η ένωση των παραγωγών, των διανομέων και των καταναλωτών σε μια κοινή προσπάθεια αποτελεί την μεγαλύτερη παρακαταθήκη για τον οργανισμό μας και εξετάζουμε τρόπους δημιουργίας ενός περιβάλλοντος συνεργασίας πέραν από τις διεθνείς εκθέσεις», επεσήμανε ο κ. Καφαράκης.

Ο οργανισμός την περίοδο του εγκλεισμού διοργάνωσε διαδικτυακά σεμινάρια μεταξύ των οποίων και την σειρά «Ask The Experts» (Ρωτήστε τους Εμπειρογνώμονες) τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του οργανισμού (πληροφορίες σχετικά με τα εν λόγω σεμινάρια στο www.learning.specialtyfood.com

Ο κ. Καραφάκης επεσήμανε ότι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία επικοινωνίας με τους εκθέτες και με τους επισκέπτες και ότι έχουν δημιουργήσει κέντρο επιστροφής των προκαταβολών https://www.specialtyfood.com/shows-events/summer-fancy-food-show/refund-center/.

O Κώστας μάστορας με τους συνεργάτες του στο επιβλητικό περίπτερο της “Optima Foods”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ακύρωση της Διεθνούς Εκθέσεως θα έχει επιπτώσεις σε τρεις και πλέον χιλιάδες εταιρείες από περισσότερες από 55 χώρες του κόσμου που είχαν προετοιμαστεί να προβάλλουν τα καινοτόμα προϊόντα τους.

Η πανδημία του κορωνοϊού όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχει τις δικές της επιπτώσεις στις εισαγωγές των ελληνικών και κυπριακών τροφίμων στις ΗΠΑ και τα δεδομένα του δεύτερου τριμήνου  του 2020 θα δείξουν μεγάλες αποκλίσεις.

Το κλείσιμο των ελληνικών και των ομογενειακών εστιατορίων, αλλά και γενικότερα των αμερικανικών μείωσε την ζήτηση των ελληνικών προϊόντων, διότι ο κλάδος της εστίασης αποτελεί έναν από τους βασικούς καταναλωτές των ελληνικών τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Βασίλειος Μέμος με τους συνεργάτες του στο περίπτερο της Mediterranean Foods. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Πηγή:anamniseis.net