Παραμένει το μεγάλο φαβορί η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη

Νέα Υόρκη.- Το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα του υποψηφίου ομοσπονδιακού βουλευτή στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, παραμένει η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post», η Εθνική Ενωση Οπλων (National Riffle Association – NRA) στήριξε πολιτικά τον εσωκομματικό αντίπαλο της ομογενούς  Τζο Καλνταρέρα (Joe Caldarera).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και η ηγεσία των Συντηρητικών, έχουν στηρίξει επίσημα την Νικόλ Μαλλιωτάκη, με αποτέλεσμα η μάχη για την υποψηφιότητα να μοιάζει άνιση, με ξεκάθαρο φαβορί την κ. Μαλλιωτάκη.

Εξάλλου, στο σχετικό δημοσίευμα της αμεερικανικής εφημερίδος, «New York Post», τονίζεται επανειλημμένως η διαφορά δυναμικής μεταξύ των δυο υποψηφίων, τόσο σε επίπεδο διαφαινόμενης εκλογικής δύναμης, όσο και σε επίπεδο εμπειρίας, με αποτέλεσμα η επιλογή της NRA να προκαλεί, τουλάχιστον, απορίες. «Η Μαλλιωτάκη, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά στην Πολιτειακή Βουλή το 2010, ήταν η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για την Δημοτική Αρχή το 2017. Παρότι ο εν ενεργεία Δημοκρατικός δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο επικράτησε στην επικράτεια της πόλης, η κ. Μαλλιωτάκη απέσπασε το εντυπωσιακό 70% στην οικεία περιοχή της, το Στάτεν Αϊλαντ», επισημαίνει ο συντάκτης.

Από την άλλη πλευρά, η απάντηση γι’ αυτήν την εξέλιξη φαίνεται πως έρχεται από τον τρόπο με τον οποίο αξιολογεί τους υποψηφίους η NRA, ο οποίος ενδεχομένως να μην έχει να κάνει άμεσα με την δυναμική καθαυτή του κάθε πολιτικού, αλλά με το κατά πόσον έχει εξυπηρετήσει, μέσω νομοθετικού έργου και εξαγγελιών, την δική της πολιτική ατζέντα. Στο πλαίσιο αυτό, η Νικόλ Μαλλιωτάκη κάθε άλλο παρά έχει ικανοποιήσει την NRA, αφού, όπως αναφέρει η «Post», βαθμολογήθηκε, στην ειδική κλίμακα, με C-, αναφορικά με την προώθηση της ατζέντας αυτής.

Ειδικότερα, δε, πιθανότατα η NRA δεν συγχωρεί στην Μαλλιωτάκη την θετική ψήφο σε ένα πακέτο σχετικής ρύθμισης της οπλοκατοχής στην Πολιτεία (NY Secure Ammunition and Firearms Enforcement Act), πίσω στο 2013.